Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας Παύλος Χρηστίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (10/10) «φωτογράφισε» στήριξη στον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εν όψει του β’ γύρου των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή (13/10).
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε αρχικά, σχετικά με το debate που «ναυάγησε», πως «δεν θα χαλάσει η εικόνα της Παράταξης από το γεγονός ότι δεν θα γίνει το ντιμπέιτ» και έκανε λόγο για «άψογη διοργάνωση των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ», τόσο πολιτικά όσο και τεχνικά.
«Το πολιτικό μήνυμα της συμμετοχής των 300.000 είναι ένα μήνυμα που θα το αξιοποιήσουμε από βδομάδα», υποστήριξε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «δεν αξίζει και δεν πρέπει να μηδενίζουμε τίποτα. Λαμβάνοντας υπόψη τι γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη ΝΔ, με δυο πρώην πρωθυπουργούς να αποστασιοποιούνται από την κυβέρνηση».
Όσον αφορά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα και τι θα αλλάξει αν εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης επισήμανε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναφερθεί σε μια σειρά αλλαγών ως απαραίτητες τόσο οργανωτικά, όσο επικοινωνιακά και πολιτικά».
«Είναι λάθος να μηδενίζουμε», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Θα είναι σα να φτύνω τα μούτρα μου στον καθρέφτη αν θεωρούσα ότι το 13% είναι ένα μικρό ποσοστό όταν παλέψαμε για την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και για το αν θα μπούμε στη Βουλή ή αργότερα με ποιον θα πάμε».
«Πήγαμε σε μια διαδικασία, άνοιξε μια συζήτηση, ακούσαμε ενδιαφέροντα πράγματα από όλους τους υποψήφιους», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε:
«Στόχος να είμαστε πρωταγωνιστές, να υπηρετήσουμε την κοινή λογική και να κωπηλατήσουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση… Οι κουβέντες που γίνονται μετά την πρώτη Κυριακή δεν θα ήθελα να τραυματίσουν τη διαδικασία».
Εξάλλου, αναφερόμενος ο κ. Χρηστίδης στην κριτική περί «κλειστών πορτών» στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τόνισε τα εξής:
«Όσον αφορά στη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, αν υπάρχει ένας βουλευτής που λέει ότι τον έναν χρόνο, κάτι δεν έγινε, είχε κάθε δικαίωμα σε ανοιχτές πόρτες να βάλει τα ζητήματα αυτά. Υπήρξαν πολλοί βουλευτές που δημόσια διαφοροποιήθηκαν».
«Αυτό δείχνει ανοιχτό ή κλειστό κόμμα;», διερωτήθηκε ο κ. Χρηστίδης.