Αλ. Τσίπρας: Δε σας ζητάμε να γίνετε Άη Γιώργης και να σκοτώσετε τον ιό. Σας ζητάμε να μην σκοτώνετε την κοινή λογική

Δεν σάς ζητούμε να γίνετε Αη Γιώργης που σκότωσε τον δράκο και να σκοτώσετε τον κορωνοϊό, ούτε Μεσσίας ή Μωϋσής αλλά να μην σκοτώνετε την κοινή λογική.

Αυτό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρωθυπουργό κατά την σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή καταλογίζοντας στην κυβέρνηση απόλυτη απώλεια επαφής με το περιβάλλον σε σχέση με την πανδημία και τις καθημερινές εκατόμβες νεκρών.

Αφορμή αποτέλεσαν οι κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξοργιστικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης που βγαίνουν σε τηλεοπτικά παράθυρα νομίζοντας πως απευθύνονται σε κρετίνους και σε πολίτες χαμηλής νοημοσύνης. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν στις δηλώσεις Γεραπετρίτη που υποστήριξε πως όσο πιο πολλές ΜΕΘ υπάρχουν τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των νεκρών αλλά και στην αναφορά Γεωργιάδη πως “πανηγυρίζει” επειδή οι θάνατοι στη χώρα μας είναι λιγότεροι από τους θανάτους λόγω πανδημίας στο Βέλγιο.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως δεν υπάρχει ενσυναίσθηση και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση vertigo ακούγοντας την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που επί της ουσίας κάλυψε πρωτίστως τον υπουργό Επικρατείας λέγοντας ότι κι ο ίδιος έχει πει τα ίδια στη Βουλή επανήλθε και σχολίασε πως αντί ο πρωθπουργός να δειξει σεμνότητα και ταπεινότητα και να δεχτεί ότι ειπώθηκε μία “ανοησία” , ότι ήταν ένα “ατύχημα” πήρε πάνω του και κάλυψε την αστοχία Γεραπετρίτη: “Για φανταστείτε στις τραγωδίες που έχουμε ζήσει να έβγαινε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να έλεγε πανηγυρίζουμε” πρόσθεσε αναφερόμενος και στην έμμεση κάλυψη προς το πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά τ’ άλλα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα τροπολογίες για την ουσιαστική ενίσχυση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη. Αυτές αφορούν την καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων και στην καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης και άμεσης στήριξης των ευάλωτων ομάδων.

Σε σχέση με το δώρο Χριστουγέννων είπε ότι με δεδομένη την αδυναμία των επιχειρήσεων για καταβολή του αλλά και άμεση την ανάγκη των εργαζόμενων για ενίσχυση τουεισοδήματος τους το κράτος οφείλει να αναλάβει την πλήρη κάλυψή του με βάση τον ονομαστικό μισθό.

Επίσης, άλλη τροπολογία προβλέπει την καταβολή εντός του Δεκέμβρη εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για νοικοκυριά με έστω κι ένα μέλος που είναι άνεργος, επισφαλώς εργαζόμενος, ΑΜΕΑ, άνθρωπος του πολιτισμού: 400 ευρώ για τον πρώτο ενήλικο άλλα 200 για τον δεύτερο και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, ζήτησε την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος, σύνδεσης στο διαδίκτυο, τηλεφωνίας και φυσικού αερίου ανρθώπων που έχουν πληγεί από την πανδημία. Παράλληλα πρότεινε την καταβολή διπλού επιδόματος αναπηριας ειδικά για Δεκέμβριο.