Αλ. Τσίπρας στο ΣΕΒ: Δύσκολη εξίσωση η επόμενη μέρα – «Ειδήσεις» στην ΠΓ

Τον executive of the year περιέγραψε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζοντας πως οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου συμπτωματική!

Για την ακρίβεια χωρίς να αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο κινείται ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα της στήριξης της οικονομίας καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη παντελούς σχεδιασμού σε αντίθεση με τον τομέα της επικοινωνίας όπου-όπως είπε- διαμορφώνεται μία εικονική πραγματικότητα.

«Είναι σαν να έχετε ορίσει διευθυντή σε ένα εργοστάσιό σας, έναν άνθρωπο ο οποίος με το πού ανέλαβε συρρίκνωσε την παραγωγή, ακύρωσε την προγραμματισμένη επέκταση της μονάδας που διευθύνει και καταγράφει κάθε μήνα και μεγαλύτερη ζημιά. Αλλά ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσείς βλέπετε κάθε μέρα αυτόν τον άνθρωπο σε πρωτοσέλιδα, sites και δελτία ειδήσεων, να παρουσιάζεται σαν να είναι ο executive of the year. Και σαν να μην έφθανε αυτό, ανακαλύπτετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ξοδέψει κεφάλαια της εταιρίας που επρόκειτο να επενδυθούν, σε φίλους και υποστηρικτές του στα ΜΜΕ για την προσωπική του προβολή, χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει τους μετόχους της εταιρείας». Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας φωτογράφισε τον πρωθυπουργό αφήνοντας έμμεσες αιχμές ακόμη και για το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» για το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που μοιράστηκαν.

Ωστόσο, με την επισήμανση ότι ο ίδιος είναι πραγματιστής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε πως απαιτείται μία συντονισμένη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νέας κρίσης, προειδοποιώντας πως σε άλλη περίπτωση θα την πληρώσουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα και οι συνέπειές της θα ακολουθήσουν για πολύ μεγαλύτερο διάστημα που υπερβαίνει το 2020.

Από το βήμα του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα πλάνο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, μάλιστα, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση της ΝΔ «βρήκε έτοιμη για ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» την οποία και δεν αξιοποίησε την ώρα που δεν παίρνει μαθήματα από το διεθνές περιβάλλον και τον τρόπο που άλλες χώρες ενεργούν για να περιορίσουν τη ζημιά.

Τόνισε πως προέχει να μείνουμε όρθιοι και παρουσίασε συνοπτικά τμήμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της οικονομίας με έμφαση τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους , την ενδυνάμωση του ΕΣΥ και την συγκρότηση ενός σχεδίου «Ηρακλής» για τις επιχειρήσεις . Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως οι τράπεζες ενεργούν με βάση κριτήρια που αφορούν τους καιρούς της «ομαλότητας» για ν αποκλείσουν την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας.

Πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του στον ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεχωρίσει επενδύοντας στα βαριά της χαρτιά, όπως πχ ο τουρισμός αλλά και η βιομηχανία που αποτελεί μικρότερο μέρος προστιθέμενης αξίας σε σχέση με τον τριτογενή τομέα. Και επίσης προσελκύοντας επενδύσεις οι οποίες θα έρχονται με συγκεκριμένες πολιτικές και όχι με συνθηματολογία για μπουλντόζες που περιμένουν με αναμμένες μηχανές και μετά γίνονται ανέκδοτο, δηλαδή το Ελληνικό συνοχή.

Εκπλήξεις στην ΠΓ

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προήδρευσε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με αντικείμενο τα απορρίμματα της Αττικής αλλά και τα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωσή τους με έμφαση στην ψηφιακή τους υποστήριξη και ομογενοποίηση των sites της Αυγής και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». Επίσης θα δημιουργηθεί και Web Tv με πρώτο στόχο την παραγωγή κάποιων εκπομπών που θα τροφοδοτούν με υλικό ακόμη και περιφερειακά κανάλια.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και αύριο με αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου θέμα που προς το παρόν δεν μπορεί να απαντηθεί. Σημειωτέον πως στην ΚΕΑ θα επισημοποιηθεί και η νέα ονομασία που θα σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό του κόμματος.