Δείτε πώς να αποκτήσετε ένα stylish και δημιουργικό γραφείο στον χώρο σας

Δουλειά από το σπίτι; Φτιάξε τον πιο statement “homemade” εργασιακό χώρο!

Η δουλειά από το σπίτι μας προσφέρει αναμφισβήτητα τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε μία ουσιαστική άνεση σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται όμως και προσοχή γιατί κάποιες φορές είναι πιθανό να μας απομακρύνει από το να είμαστε όσο παραγωγικοί θα θέλαμε.

Από τη στιγμή που επεξεργαστούμε όλα τα πλεονεκτήματα που έχει η εργασία από το σπίτι και αφού προσέξουμε ώστε να αποφύγουμε τις παγίδες που κρύβει αυτή η πολυτέλεια,  μπορούμε πραγματικά να φτιάξουμε έναν όμορφο λειτουργικό χώρο για τη δουλειά  μας και την ίδια στιγμή να χαρίσουμε στο σπίτι μας ένα υπέροχο σοφιστικέ στιλ.

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τον χώρο του σπιτιού σας στον οποίο θα δουλεύετε, αφιερώστε λίγα λεπτά και κάντε στον εαυτό σας τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Οι απαντήσεις σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή του.

-Τι δουλειά χρειάζεται να γίνεται στον συγκεκριμένο χώρο;

-Ποιος είναι ο εξοπλισμός που χρειάζεται να έχετε;

– Θα πραγματοποιείτε στον χώρο αυτό meetings ή ραντεβού με πελάτες;

– Θα κάνετε τηλεφωνήματα;

Jamie Bush & Co

Βήμα πρώτο: Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε το σημείο που θα τοποθετήσετε το γραφείο σας. Για παράδειγμα, σε γραφείο μπορεί να μετατραπεί ένα επιπλέον δωμάτιο του σπιτιού σας που δεν χρησιμοποιείτε το ίδιο συχνά με τα άλλα. Αν δεν έχετε αυτή την άνεση να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να έχετε έναν μεγάλο χώρο για να δημιουργήσετε ένα εργονομικό γραφείο, αφού μπορεί να γίνει κάλλιστα στο καθιστικό ή κοντά στη κουζίνα. Extra tip: Φροντίστε να υπάρχει ισορροπία, κρατώντας μακριά από το υπόλοιπο σπίτι τα χαρτιά της δουλειάς σας, καθώς και τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε, οργανώνοντας το γραφείο σας έτσι ώστε όλα όσα χρειάζεστε να βρίσκονται μόνο εκεί.

Βήμα δεύτερο: Δημιουργήστε ένα όμορφο περιβάλλον για τη δουλειά σας. Διαλέξτε ένα γραφείο με αποθηκευτικούς χώρους ή θέση για να τοποθετηθεί ο εκτυπωτής και το τηλέφωνο με σκοπό να σας εξυπηρετεί πλήρως. Φροντίστε  το στιλ του γραφείου σας να ταιριάζει με το ύφος των υπόλοιπων επίπλων του σπιτιού σας.

Το ίδιο ισχύει και για την καρέκλα. Αποφύγετε να επενδύσετε σε μία κλασική και αυστηρή καρέκλα γραφείου. Αντίθετα προτιμήστε μία άνετη και εργονομική καρέκλα, η οποία θα εναρμονίζεται ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα έπιπλά σας.

Σημαντικό ρόλο και εδώ παίζει ο φωτισμός. Αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσετε το γραφείο σας κοντά στο παράθυρο μην διστάσετε καθόλου να το κάνετε. Το φυσικό φως θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία! Μην παραλείψετε να τοποθετήσετε πάνω στο γραφείο σας ένα επιτραπέζιο φωτιστικό για συμπληρωματικό φωτισμό όταν είναι αναγκαίος.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που θα συμβάλλει δραστικά στη διαμόρφωση του χώρου σας είναι η επιλογή των χρωμάτων. Οι γήινοι τόνοι, τα ανοιχτά μπεζ και γκρι, είναι τα κατάλληλα  χρώματα για τους τοίχους στον χώρο που θα δουλεύετε, γιατί θα προσφέρουν σοφιστικέ αισθητική χωρίς να σας κουράζουν. Αν σας αρέσει το χρώμα επιλέξτε έναν μεγάλο πίνακα ή poster για να διακοσμήσετε τον τοίχο που βρίσκεται το γραφείο σας.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό; Προσθέστε φυτά στον χώρο σας. Θα ανανεώσουν άμεσα και συνολικά το σπίτι σας και θα σας φτιάχνουν τη διάθεση κάθε μέρα!

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.