«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στους σιδηρόδρομους μετά το έγκλημα των Τεμπών» – Σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων της Hellenic Train

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Ηλίας Τρευλός, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Hellenic Train αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν.

Αναστολές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν σήμερα στα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των Προαστιακών γραμμών λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Επισημαίνεται πως τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό προς και από Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εταιρεία να «βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να εξασφαλίσει ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση.

Ο κ. Τρευλός ανέφερε: «Θα περίμενε κανείς μετά το έγκλημα των Τεμπών όλοι οι αρμόδιοι, τόσο η Hellenic train όσο και ο ΟΣΕ και το υπουργείο, να είχαν πάρει το μήνυμα και να είχαν δρομολογήσει στο διάστημα που ακολούθησε όλα εκείνα που είχαν αποκαλυφθεί ως έλλειψη και αναγκαιότητα και να ολοκληρωθούν τα έργα και να λειτουργούν τα συστήματα ασφάλειας. Επιπλέον, να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό. Μετά από 1,5 χρόνο διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν έχει συμβεί αυτό, αλλά η συνολική εικόνα, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ζητάμε να ολοκληρωθούν τα έργα και να λειτουργήσει το δίκτυο το οποίο είναι κατεστραμμένο και ανενεργό. Ζητάμε να ανανεωθεί το τροχαίο υλικό το οποίο δεν είναι καλά συντηρημένο και ό,τι υπάρχει χρησιμοποιείται διαρκώς και φθείρεται με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτές οι καθυστερήσεις, διακοπές και αμηχανίες στον δρόμο. Το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Οι οφειλές της πολιτείας, του ΟΣΕ είναι συγκεκριμένα, δεν τηρούνται όμως. Η υπογειοποίηση που έπρεπε να τελειώσει το 2023, έχει φτάσει στο 33%».

«Έχουμε ακούσει πολλές δηλώσεις αλλά στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα. το δίκτυο στην Θεσσαλία είναι ανενεργή. Δεν γίνεται μετά το έγκλημα των Τεμπών να θεωρείται κανονικότητα το να περνούν τα τρένα με κόκκινο. Δεν υπάρχει σηματοδότηση, συστήματα ασφαλείας κτλ.», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Τρευλός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025