«Δεν είχαμε λογοφέρει ποτέ. Έχω χάσει τη μισή ζωή μου» – Σάμος: Σπάει τη σιωπή του ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 75χρονου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη στη Σάμο, πριν από δύο χρόνια.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σάμου αποφάσισε τη μη προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη. Στον 48χρονο επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του σε Α.Τ. δύο φορές τον μήνα και η καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Ο 75χρονος είχε βρεθεί νεκρός σε ερημική τοποθεσία στη Σάμο, τον Αύγουστο του 2022. Φέρεται να εκτελέστηκε πισώπλατα με δίκαννο, ενώ ο δράστης διέφευγε. Δύο χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη σύλληψη βασικού υπόπτου.

Ο βασικός κατηγορούμενος μίλησε για πρώτη φορά, εκφράζοντας τη δική του θέση για όσα κατηγορείται.

«Είχα ένα όπλο στο πατρικό μου σπίτι και τρία όπλα στο δικό μου το σπίτι, νόμιμα. Το ένα σπίτι είναι πολύ κοντά από το άλλο, 2,5- 3 χλμ. από το σημείο που έγινε. Το όπλο όμως που είναι εκεί, βάσει νόμου, είναι ελλιπούς φύλαξης. Έπιασαν αυτό το όπλο και ήρθαν και στο δικό μου σπίτι… ψάχνοντας ψάχνοντας βρήκαν κάτι παπούτσια που υποτίθεται έχουν τα ίδια πέλματα με αυτά που βρήκαν εκεί και με κάποια κουτσομπολιά γνωστών και δήθεν φίλων ότι είμαι εκρηκτικός και νευρικός χαρακτήρας, έφτιαξαν μια “φόρμα” ότι εγώ είμαι πιο ικανός, ότι δήθεν μου μύριζαν τα λύματα που πετούσε και στο δικό μου σπίτι και στου πατέρα μου. Εμένα δε μου μύρισαν ποτέ. Είπαν ότι με ενοχλούσαν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες που κάνω, επειδή πέταγε τα λύματα εκεί και πήγαιναν τα αγριογούρουνα στα λύματα. Εγώ το έχω φράξει το κτηματάκι που καλλιεργώ», περιέγραψε ο βασικός κατηγορούμενος στην Ευγενία Πουλοπούλου και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τον ήξερα και λέγαμε ένα γεια (σ.σ με τον 75χρονο) επειδή είναι κλειστή κοινωνία, αλλά βρισκόμασταν πολύ κοντά. Δεν είχαμε λογοφέρει ποτέ. Έχω χάσει τη μισή ζωή μου και 5-6 κιλά. Είμαι παντρεμένος και έχω παιδί… προσπαθούμε να πηγαίνουμε το παιδί από δω και από κει. Είναι για όλους δύσκολο», συνέχισε ο 48χρονος.

Σε ερώτηση για το αν είναι αθώος, απάντησε «μάλιστα».