Ερντογάν: Η Ελλάδα να μαζευτεί – Βγάζουμε τον Χάφταρ από την εξίσωση όποτε θέλουμε

Πάνω σε εθνικό παροξυσμό και την ώρα που εξαπολύει απειλές προς την Ελλάδα, ο Ερντογάν δεν ξεχνάει τον Στρατάρχη Χάφταρ και τη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι ο ηγέτης του εθνικού στρατού της Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, μπορεί να «βγει από την εξίσωση ανά πάσα στιγμή». «Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Χάφταρ είναι ανίκανος να ελέγξει την κατάσταση στη Λιβύη και θα αποτελεί παρελθόν από στιγμή σε στιγμή», δήλωσε ο Ερντογάν στο κρατικό TRT, όπως μεταδίδει το OnAlert.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «οι επιτυχίες που πέτυχε η κυβέρνηση του Σάρατζ κατέστησαν τον Χατάρ αδύναμο», και θεωρεί ότι «η Ρωσία ενοχλείται από αυτήν την εξέλιξη».

«Δεν θα διστάσουμε ποτέ να δώσουμε στον πραξικοπηματία Χάφταρ το μάθημα που του αξίζει, αν συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της νόμιμης διοίκησης και εναντίον των αδελφών μας στη Λιβύη», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Τούρκος ηγέτης, θέση στην οποία εμμένει.

«Σε ποιόν νομίζει ότι μιλά η Ελλάδα; Ας μαζευτεί γιατί…»

Σε σώου μετατρέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ερντογάν, εξαπολύοντας μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, για την οποία μιλάει με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP Ομέρ Τσελίκ, ο ίδιος ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Ελλάδα «πρέπει να μαζευτεί», ενώ τόνισε με έμφαση πως τα γεωτρύπανα που θα στείλει στη Μεσόγειο θα συνοδεύονται από φρεγάτες, λέγοντας: «Εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει…».

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τί θα κάνει», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.