Δεν «πετάει» την ευκαιρία η Εθνική

Πολλά χρόνια είχε να παίξει κάποιο ματς που να προσφέρει κάποιο έπαθλο η Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Πρέπει να πάμε πολύ πίσω στο 2014 για να βρούμε ένα λόγο να πανηγυρίσουμε για την επίσημη αγαπημένη και η ώρα είναι τώρα.

Η Ελλάδα υποδέχεται στη Ριζούπολη την Σλοβενία και με νίκη κατακτάει την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League, μια όχι τόσο μεγάλη επιτυχία για να βγούμε στους… δρόμους, όμως θα δείξει πως κάτι αλλάζει και πάλι στην ομάδα.

Μάθε τα πάντα για Προγνωστικά

Τι θα σημαίνει η πρωτιά; Σίγουρα άνοδο στη β’ κατηγορία της διοργάνωσης και πιθανότατα μια θέση στα πλέι-οφ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022.

Ελλάδα: Παρότι ο αντίπαλος (Μολδαβία) ήταν αρκετά χαμηλής δυναμικότητας, η Ελλάδα έδειξε επιτέλους ένα μέρος των ικανοτήτων της και εξαιρετικούς τους Φορτούνη-Μπακασέτα πέρασε άνετα από το Κισινάου και παίζει την πρωτιά του ομίλου κόντρα στη Σλοβενία. Το 0-0 στη Λιουμπλιάνα πριν μερικούς μήνες έδειξε πως η Εθνική μας έχει τον τρόπο να κρατήσει στο μηδέν τους αντιπάλους και το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρει το γκολ με κάποιο τρόπο. Ο Φαν τ’ Σκιπ θα παρατάξει παρόμοιο σχήμα όπως πριν 4 ημέρες, με στόχο ένα γκολ στο πρώτο μέρος.

Σλοβενία: Η ανατροπή με το Κόσοβο πριν 4 ημέρες κράτησε τους Σλοβένους στην κορυφή του ομίλου, έχοντας μόνο την βαθμολογική απώλεια κόντρα στην Εθνική μας στην πρεμιέρα. Σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι, οι σημερινοί μας αντίπαλοι είναι ενισχυμένοι με τον εξαιρετικό Γιόζιπ Ίλιτσιτς της Αταλάντα, αλλά και τον έμπειρο Κούρτιτς της Πάρμα. Θα παίξουν με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στα μετόπισθεν, μιας και τους κάνει η ισοπαλία, όμως θα πρέπει να προσεχθούν στην κόντρα, καθώς διαθέτουν ικανούς παίκτες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ελληνική ομάδα έχει αρκετά χρόνια να πανηγυρίσει για κάτι, ακόμα και αν αυτό είναι μια πρόκριση. Οι διεθνείς μας ξέρουν πως με νίκη κόντρα στην «αναιμική» Σλοβενία μπορούν να ελπίζουν για κάτι πολύ μεγάλο και αυτό από μόνο του δίνει κίνητρο. Φυσικά ακόμα και η άνοδος στη β΄ κατηγορία είναι σημαντική. Πάμε με τον άσο στο 1.85 της Novibet.