Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Σίτι

Η αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν πάρα πολύ δύσκολη και επιβεβαιώθηκε με την ήττα στο Φάληρο.

Όταν από τη μία πλευρά είναι μία ελληνική ομάδα και από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι, ξέρουμε όλοι προς ποια πλευρά γέρνει η πλάστιγγα. Όταν η ελληνική ομάδα έχει και σημαντικές απουσίες, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και η ήττα μοιάζει, αν το δει κάποιος αντικειμενικά, σχεδόν βέβαιη.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επομένως, δεν έγινε κάτι διαφορετικό από αυτό που, λίγο-πολύ, περίμεναν όλοι. Απλά, αν υπάρχει κάτι που να μπορεί να πικράνει τους φίλους του Ολυμπιακού, είναι το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν έπιασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την απόδοση του β’ ημιχρόνου στο ματς που είχε γίνει στην Αγγλία.

Είτε επειδή οι απουσίες επηρέασαν πολύ την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, είτε επειδή η Σίτι μπήκε στο ματς αποφασισμένη να το ελέγξει σε απόλυτο βαθμό και το έκανε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πρέσαρε παντού, έκλεβε μπάλες και δεν επέτρεπε στους ερυθρόλευκους να την κρατήσουν λίγο και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν σε θέση άμυνας και μπορεί να απέφυγε το 0-1 στο 31′ επειδή ο Σα απέκρουσε στο τετ α τετ του Ζέσους, αλλά στο 36′ το… κακό έγινε, με το πλασέ του Φόντεν εντός περιοχής μετά το τακουνάκι του Στέρλινγκ (0-1). Ο οποίος, με τη σειρά του, απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά ο Σα απέκρουσε.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο β’ μέρος, αφού η Μάντσεστερ Σίτι διατηρούσε τον έλεγχο και απειλούσε με Στέρλινγκ και Σίλβα, ενώ οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται πολύ. Για την ακρίβεια, οι Πειραιώτες είχαν μία καλή στιγμή για να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν την ισοπαλία, με τον Φορτούνη στο 88′, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ που έκανε και η ήττα οριστικοποιήθηκε.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Ζεσούς (78’ Αγουέρο).

-Ad-