Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός – Ήττα από την Πόρτο με 2-0

Το λάθος του Μπουχαλάκη έβαλε από νωρίς πίσω στο σκορ τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν απέφυγε την ήττα από την Πόρτο.

Το πρώτο ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους ήταν να αποφύγουν τα λάθη, τα εύκολα λάθη που θα μπορούσαν να δώσουν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να γίνουν απειλητικοί. Ένα τέτοιο λάθος λοιπόν, δυστυχώς για τους Πειραιώτες, δεν το απέφυγε στο 11′ ο Μπουχαλάκης και η κατάληξη ήταν το 1-0 του Βιέιρα, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να αναγκάζεται να κυνηγήσει από νωρίς.

Όχι και ό,τι καλύτερο, όπως φάνηκε στο επόμενο 15-20λεπτο, αφού η Πόρτο είχε τον έλεγχο και στο 28′ είχε και καλή φάση με τον Μαρεγκά, αλλά ο Σα αντέδρασε όπως έπρεπε. Αυτή, βασικά, ήταν και η τελευταία φορά που κινδύνεψε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το 30′ ανέβασε ρυθμό, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε και είχε κι αυτός τη δική του καλή ευκαιρία με τον Βαλμπουενά στο 40′, αλλά ο Μαναφά έδιωξε πάνω στη γραμμή και διατήρησε το 1-0.

Όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο β’ μέρος, πλησιάζοντας στην ισοφάριση στο 52′ με το πολύ καλό σουτ του Ραντζέλοβιτς και μεταφέροντας το ματς στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Μαρτίνς, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Φορτούνη βγάζοντας τον Μασούρα, πίεζε και κέρδιζε συνεχώς κόρνερ, αλλά οι Πορτογάλοι απομάκρυναν πάντα την μπάλα και κρατούσαν το προβάδισμα.

Η Πόρτο «ανάσανε» μετά το 70′, όταν ο ρυθμός του Ολυμπιακού άρχισε να πέφτει, και τελικά οι ελπίδες των Πειραιωτών για ισοφάριση «έσβησαν» στο 85′, όταν ο Ολιβέιρα με κεφαλιά έκανε το 2-0. Έτσι, μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές του ομίλου του Champions League, οι δύο ομάδες μοιράζονται τη 2η θέση με τρεις βαθμούς.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Ουριμπέ, Σέρτζιο Ολιβέιρα (88′ Ρομάριο Μπαρό), Φάμπιο Βιέιρα (60′ Νακαζίμα), Κορόνα (69′ Εβανίλσον), Οτάβιο (69′ Γκρούγιτς), Μαρεγκά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας (70′ Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84′ Πέπε), Μασούρας (53′ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84′ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70′ Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη ζευγάρι διαρρηκτών στη Νέα Πέραμο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή για τον μήνα Μάρτιο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Διαδικτυακή απάτη – Παρίσταναν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας και απέσπασαν 28.000€
8 Φεβρουαρίου, 2025
«Σου άρεσε που σου χάιδεψα τα στήθη; – Είμαι ακόμα κ…» – Τα σοκαριστικά μηνύματα του καθηγητή από την Καβάλα στην 16χρονη
8 Φεβρουαρίου, 2025
Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Έγγραφο για το «μπάζωμα» του χώρου – Πότε δόθηκε η εντολή για τη μεταφορά των χωμάτων
8 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας του 58χρονου από τη σύντροφό του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο Ψυχικό: «Η συγγνώμη δεν μπορεί να μου φέρει το παιδί πίσω» – Συγκλονίζει ο πατέρας 41χρονου που «κατέληξε» στο τροχαίο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστά την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη, Αμοργό – «Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα με πολύ έντονο ρυθμό»
8 Φεβρουαρίου, 2025
Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7
8 Φεβρουαρίου, 2025