«Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε κι άλλες συλλήψεις» – Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών για τη δολοφονία του Μπάμπη

Τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι ερευνούν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό της σορού και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Οι Αρχές συμπληρώνουν σιγά σιγά τα κομμάτια στο παζλ των δραματικών γεγονότων, με τη βεντάλια των ερευνών να ανοίγει και να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη, τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου.

Στο «τραπέζι» μπαίνει η αρχαιοκαπηλία, το κυνήγι θησαυρού αλλά και η τοκογλυφία καθώς ο 50χρονος άρχισε να «μιλάει» και να δίνει σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ανεύρεση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις συνομιλίες που είχε με τον βασικό ύποπτο για την δολοφονία του.

«Πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη»

Ο κρεοπώλης χθες είχε μεταχθεί στο Μεταγωγών και κρατείτο, ενώ ετοιμαζόταν το φυλακιστήριό του για τον Κορυδαλλό, όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και δεν θα προαυλίζεται με τους υπόλοιπους κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να μην έρθει σε επαφή με κάποιον συγκρατούμενό του.

Ωστόσο ο ανακριτής ζήτησε συμπληρωματική κατάθεση από τον κρεοπώλη, για αυτό και θα επιστρέψει στο Μεσολόγγι.

Υπήρχε συνεργός;
Οι Αρχές, ερευνούν εάν υπήρξε συνεργός ή αν κάποιος άλλος γνώριζε τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου και έχουν θέσει στο μικροσκόπιο το τετράδιο του 31χρονου που έχει στην κατοχή η μητέρα του, με τα χρωστούμενα για το πού και γιατί έδινε λεφτά ο Μπάμπης.

Επίσης οι έρευνες στρέφονται και στο πώς σκότωσε τον 31χρονο ο δράστης, γιατί όπως προκύπτει τις πρώτες σφαίρες – φυσίγγια που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι για αγριογούρουνα- τις δέχτηκε από πίσω, κάτι που δείχνει ότι ίσως ο Μπάμπης έτρεχε εκείνη την στιγμή.

«Είναι γεγονός ότι ο εντοπισμός της σορού είναι ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα των ερευνών γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. «Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμη, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί το όπλο και το κινητό. Όσον αφορά την καραμπίνα, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του στρατού εκεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει το όπλο, γιατί και αυτό θα μιλήσει».

«Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις» τόνισε ο κ. Τσούκαλης

Ο ίδιος, πρόσθεσε: «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δε θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός. Βλέπουμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά η κοινωνία και είδαμε χθες ότι ο 50χρονος ομολόγησε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη κατευθείαν στα ΤΕΙ, αλλά κάνανε τη βόλτα μαζί και μετά τον άφησε. Όλο ψέματα, όλο αντιφάσεις, ο άνθρωπος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια».

«Του έστησαν παγίδα»
Ο κ. Τσούκαλης, συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε 100%. Ο Μπάμπης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, δούλευε από μικρός, φημιζόταν γιατί ήταν τίμιος και δουλευταράς, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ένας άνθρωπος γύρισε και μου είπε ‘δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από τον Μπάμπη’. Ήταν ο άνθρωπος που έτεινε χείρα βοηθείας στον καθένα».

Περιγράφοντας την σκηνή του εγκλήματος σημείωσε: «Αρχικώς τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε και τον πήγε στο σημείο εκείνο. Στην πορεία ενδεχομένως του πήραν την καραμπίνα και πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη. (…) Οι άνθρωποι αυτοί ή ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, αν πάρουμε τον 50χρονο, δεν υπήρχαν κάτι χαρτιά ή επιταγές για το θέμα των χρημάτων για να φοβάται μην τον πάει στα δικαστήρια. Επομένως, ενδεχομένως κάτι άλλο ήξερε ο Μπάμπης και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση».