«Δεν θα ξεφύγει κανείς – Ο γιος μου μπήκε σε σάπιο μηχάνημα» – Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, του νεαρού που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

«Όλοι προσπαθούν να πετάξουν τις ευθύνες. Δεν υπάρχει άδεια, δεν υπάρχει πιστοποίηση, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει αρτιμελές ούτε ένα τμήμα όλων αυτών των παιχνιδιών. Φυσικά και είναι σάπια, φυσικά και είναι ιδιοκατασκευές, φυσικά και μοιράζεται το χρήμα, φυσικά και γίνονται όλα αυτά τα πράγματα. Δε θα μου ξεφύγει κανένας. Όση δύναμη κι αν έχω. Η οικογένεια διαλύθηκε».

Ο αγώνας του στη μνήμη του παιδιού του, συνεχίζεται και όπως λέει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που χάθηκε στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, θα συνεχιστεί όσο τον βαστούν οι δυνάμεις του.

«Τον σκοτώσανε για τρία ευρώ, για δύο τρία ευρώ. Μπήκε σ ένα μηχάνημα στο οποίο δεν είχε γίνει έλεγχος ποτέ, ήταν εντελώς σάπιο, δεν ήταν συντηρημένο, δεν είχε κανένα μέτρο ασφάλειας. Δε θα τελειώσει, μόνο όταν ο Θεός θελήσει να πάρει κι εμένα. Κι ας είναι το σύστημα σαθρό».

Σήμερα, η δήμαρχος Κασσάνδρας επρόκειτο να καταθέσει κατόπιν κλήσης στον πταισματοδίκη Χαλκιδικής. Μέσω του δικηγόρου της ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιμένει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη.

Αδιανόητες εγκληματικές συμπτώσεις

Όπως προκύπτει από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων στην υπόθεση θανάτου της 13χρονης Σεράινα σε λούνα παρκ του Αλμυρού το 2019, το παιχνίδι που έχασε τη ζωή της το παιδί ήταν το ίδιο ακριβώς μηχάνημα, της ίδιας ιδιοκτήτριας, στο οποίο το 2009 είχε τραυματιστεί σοβαρά 9χρονο κοριτσάκι στη Χαλκίδα.

Η 78χρονη ιδιοκτήτρια συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν έφερε καμία ευθύνη.

«Φταίω; Να τιμωρηθώ. Δεν φταίω; Είναι κρίμα. Γιατί είναι πολύ μεγάλη λύπη αυτά που ακούω. Είναι όλα συκοφαντίες. Δεν είναι έτσι όμως. Ψάξτε την αλήθεια. Όταν παραδίδεται ένας φάκελος σε μία δημοπρασία και πλήρης, ξέρετε από τι χέρια περνάνε; Ξέρετε από τί ελέγχους;», δήλωσε.

Δυστυχώς, όπως φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, αυτοί οι έλεγχοι δεν έγιναν όπως θα έπρεπε…