«Δεν θέλω να πεθάνω νέος όπως ο πατέρας μου» – Τι είχε δηλώσει ο Μόσλεϊ σε συνέντευξή του

Μιλώντας στα τέλη Απριλίου, ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC αποκάλυψε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής του είχε ως κίνητρο το γεγονός ότι είδε τον δικό του πατέρα, Μπιλ, να πεθαίνει πριν δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν.

«Δεν θέλω να πεθάνω νέος όπως ο πατέρας μου» δήλωνε σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ο Δρ Μάικλ Μόσλεϊ, που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη, όπου έκανε διακοπές μαζί με τη σύζυγό του.

«Σκέφτηκα ότι δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να ακολουθήσω», έλεγε ο Μόσλεϊ, σε συνέντευξή του στην «Telegraph». «Ο πατέρας μου, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ουσιαστικά καθόταν στον καναπέ και έβλεπε αθλητικά και αυτό ήταν απίστευτα κακό γι’ αυτόν».

Ο Δρ Mosley, όπως αναφέρει η «Independent», είχε γράψει και στη στήλη του στην «Daily Mail» για τα τελευταία χρόνια του πατέρα του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο παρουσιαστής είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2 στα 50 τους. Αφού έλαβε τη διάγνωσή του το 2012, ο Δρ Mosley παρακινήθηκε να αναθεωρήσει τη διατροφή του και κατάφερε να νικήσει την ασθένεια, ενώ παράλληλα ενέπνευσε αμέτρητους άλλους με τη δίαιτα 5:2.

«Όταν ο γενικός γιατρός μου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσω να παίρνω φαρμακευτική αγωγή, δεν έπρεπε να με σοκάρει, γιατί ο πατέρας μου είχε αναπτύξει διαβήτη στην ίδια περίπου ηλικία. Και στη συνέχεια πέθανε. Δεν θα έπρεπε να είχα σοκαριστεί, αλλά σοκαρίστηκα.

«Ήταν 74 ετών όταν πέθανε, που είναι νέος για τα σημερινά δεδομένα. Δεν είδε τα εγγόνια του να μεγαλώνουν. Σκέφτηκα ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να ακολουθήσω», έλεγε ο Δρ Μόσλεϊ.