Δένδιας: Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε τη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου υπέγραψε με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Παλιγγενεσία, Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Μουσείο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κουκουρίτσα.

Ο κ. Δένδιας έφτασε στο μουσείο Καποδίστρια ενώ η εκδήλωση έγινε με την παρουσία ελάχιστων θεσμικών εκπροσώπων λόγω COVID.

Σε δήλωση του ανέφερε τα εξής: «Η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που εορτάζουμε φέτος, αποτελεί ευκαιρία, αλλά και υποχρέωση, να μελετήσουμε εκ νέου το κοινό μας παρελθόν και να τιμήσουμε ξανά όλους εκείνους που πολέμησαν, εργάστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, δεσμευόμαστε από κοινού να τιμήσουμε τη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, του κ. Κ. Μητσοτάκη, στέκει αρωγός στην προσπάθειά σας να προβάλετε και να αναδείξετε την σπουδαία κληρονομιά του μεγάλου αυτού Κερκυραίου».

-Ad-