Δένδιας: Διάλογος με Τουρκία, αλλά… – Δεν θα είμαστε μόνοι σε θερμό επεισόδιο

«Εάν χρειαστεί, ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί, μπορούμε και μόνοι μας αλλά επίσης εν απολύτω επίγνωσει σας λέω ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Δένδιας, απάντησε στο ερώτημα αν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Γαλλία σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας στην περίπτωση που η Τουρκία προκαλέσει θερμό επεισόδιο, το οποίο του τέθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τους στο «Πρώτο Θέμα».
Την ίδια στιγμή ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών προαναγγέλλει συνομιλίες με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα ιστορικά παραδέχεται μία διαφορά με την Τουρκία τη διαφορά ως προς την υφαλοκρηπίδα. Η Τουρκία έχει τις απόψεις της και εμείς έχουμε τις δικές μας, για αυτό λέμε να τις συζητήσουμε» σημειώνει ο Υπουργός Εξωτερικών και συμπληρώνει: «Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε τίποτα από την Τουρκία το οποίο να ανήκει πραγματικά στην Τουρκία. Δεν δεχόμαστε όμως και η Τουρκία να πάρει κάτι το
οποίο ανήκει σε εμάς. Και αν υπάρχουν διαφωνίες αλλά όχι φυσικά σε ζητήματα κυριαρχίας, μας το έχει πει ο πρωθυπουργός να το συζητήσουμε.

Κι αν δεν μπορούμε να βρούμε άκρη, υπάρχουν διεθνείς δικαιοδοτικοί οργανισμοί μέσα στο γνωστό πλαίσιο. Αυτό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί είναι το δίκαιο των κανονιοφόρων, Δεν μπορεί η Τουρκία μονομερώς να ασκεί δικαιώματα που κατά φαντασία αυτή έχει» καταλήγει ο κ. Δένδιας.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα»