ΔΕΘ 2021: Μπαράζ συγκεντρώσεων – Σχέδιο «τριπλού κλοιού» από την ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν επεισόδια

Σε «φρούριο» μετατρέπεται το ερχόμενο διήμερο η Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις συνδικάτων, αντιεξουσιαστών αλλά και αντιεμβολιαστών.

Με τη Θεσσαλονίκη να είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει την 85η Διεθνή Έκθεση, η πόλη μετατρέπεται σε ένα οχυρό, ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Μπαράζ συγκεντρώσεων

Την αρχή θα κάνουν στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, διαμαρτυρόμενοι για ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή.

Από τις 18.00 το απόγευμα θα βρίσκονται στο Άγαλμα Βενιζέλου τα συνδικάτα, στην πλατεία ΧΑΝΘ τα μέλη του ΠΑΜΕ και στην Καμάρα οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στον Λευκό Πύργο θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι όσοι αντιδρούν στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Το σχέδιο της αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο ασφυκτικής επιτήρησης των διαδηλωτών όλων των ομάδων, ενώ άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν στην περιοχή της Τούμπας δεκάδες βόμβες μολότοφ μέσα σε κάδους σκουπιδιών.

Ήδη, υπάλληλοι του δήμου απομακρύνουν από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης κάδους απορριμμάτων, οικοδομικά υλικά και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολεμοφόδια σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Από το πρωί του Σαββάτου θα βρίσκονται επί ποδός 5.500 αστυνομικοί ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, γνωστά ως Αίαντες, ενώ ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν από αέρος.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας θα λαμβάνει πληροφόρηση και εικόνα από αστυνομικούς που θα έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες κτιρίων σε νευραλγικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια ενισχύουν το πληροφοριακό δίκτυο προκειμένου να προβαίνουν σε προληπτικές έρευνες και προσαγωγές υπόπτων.