ΔΕΘ 2022: Τα 10 μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στραμμένα στη Θεσσαλονίκη και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου είναι όλα τα βλέμματα. Εκεί όπου ο Πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ομιλία στο πλαίσιο της ΔΕΘ ανακοινώνει και μέτρα.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά, καθώς η ακρίβεια έχει πάρει… φωτιά, ενώ η ενεργειακή κρίση έχει βαθύνει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει 10 μέτρα, «μικρά, μεσαία και μεγάλα», όπως δήλωσε σε συζήτησή του με δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής.

Καταρχάς ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει συνέχιση της επιδότησης στα τιμολόγια ρεύματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιο στοχευμένη σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Επίσης θα μιλήσει για στήριξη σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ως μέσο θέρμανσης το φυσικό αέριο.

Θα ανακοινώσει αύξηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά και διεύρυνση των δικαιούχων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφερθεί σε μια νέα επιταγή ακρίβειας για τρόφιμα έως 300 ευρώ.

Παράλληλα αναμένεται να δώσει και την κατεύθυνση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον νέο χρόνο, που συζητείται να επιστρέφει στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ από 713 σήμερα.

Αλλά και να επαναδιατυπώσει τη δέσμευση για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και “ξεπάγωμα” των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2023, με αύξηση στο 6% κατά μέσο όρο.

Επίσης θα αναφερθεί στο πρόγραμμα «φθηνή στέγη» για νέα ζευγάρια κάτω των 40 ετών για αγορά πρώτης κατοικίας, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και για εκπτωτικά πακέτα στα Μέσα Μεταφοράς.

Επίσης θα αναφερθεί στην κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων και ίσως στη μείωση ΦΠΑ τροφίμων.

-Ad-