ΔΕΘ: Εφημερίδα καταγγέλλει πως την απέκλεισε ο Πρωθυπουργός

Ρεκόρ σημειώθηκε στις ερωτήσεις που απάντησε ο πρωθυπουργός, ρεκόρ και στην… αναξιοπιστία της διαδικασίας της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων το κατήγγειλε και η εφημερίδα «Δημοκρατία» που, όπως ανέφερε στη διαμαρτυρία της, «είναι κυρίαρχη σε απήχηση και επιρροή στην παράταξη -όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, άλλωστε-, και η οποία έχει δώσει πολλές αντίξοες αλλά και νικηφόρες μάχες για την ενημέρωση των Ελλήνων», αλλά δεν δόθηκε η ευκαιρία να θέσει ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το αίτιο δεν είναι η έλλειψη χρόνου, αλλά η επιθυμία ορισμένων να αποφευχθούν «δοκιμασίες» – όπου «δοκιμασία», η απόπειρα απάντησης… άβολων ερωτημάτων.

«Δεν μας δίνουν τον λόγο επειδή φοβούνται όχι εμάς, αλλά τις ερωτήσεις μας. Η “Δημοκρατία”, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της μέχρι σήμερα, λειτουργεί αντικειμενικά: χωρίς σκοπιμότητες, δίχως “συνεννοήσεις” για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η αρθρογραφία μας είναι η ακρίβεια στην καταγραφή των γεγονότων και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού. Τίποτε άλλο» προσθέτει.

Η «Δημοκρατία» του ομίλου Γιάννη Φιλιππάκη έχει εδώ και καιρό βγει, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εκτός της λίστας των φίλα προσκείμενων στη δεξιά παράταξη ΜΜΕ. Και σε άρθρο της εφημερίδας –που αρχίζει από την πρώτη σελίδα και γίνεται γύρισμα στην 11- ερμηνεύει τον αποκλεισμό της αναφέροντας ότι «όλοι… χωρούσαν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, αλλά εμείς «περισσέψαμε»».

Πηγή: Dailymedia.gr

-Ad-