ΔΕΘ: Ο Τσίπρας παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί αλλιώς

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το πώς η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί αλλιώς αναμένεται να παρουσιάσει το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του για την οικονομία και την κοινωνία, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για εφ’ όλης της ύλης θέματα, προφανώς και το ζήτημα των εκλογών.

Ένας από τους βασικούς πυρήνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ρύθμιση και η διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά τα μεσαία στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι η επόμενη διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ και θα τον αντικαταστήσει από ένα πλαίσιο που θα προστατεύει ουσιαστικά την κύρια πρώτη κατοικία. Επιπλέον ένα από τα κύρια στοιχεία της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τα εργασιακά, την στήριξη των εργαζομένων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους κόντρα στο εργασιακό Χατζηδάκη που θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και την αμοιβή με ρεπό. Σ’ αυτήν την ενότητα εντάσσεται και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Εκ παραλλήλου ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους με αποτελεσματικότητα στην δημόσια υγεία και παιδεία.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της ακρίβειας ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να επαναλάβει ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε ουσιαστική παρέμβαση και ειδιά στο ρεύμα, το λαΪκό εισόδημα θα πληγεί σε τεράστιο βαθμό και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας.