ΔΕΘ: Πρώτο «μήνυμα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ έστειλε το πρώτο «μήνυμα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αυτό που ήταν. Το σεβόμαστε και προχωράμε. Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά έχει και μια ισχυρή, ισχυρότατη αντιπολίτευση. Είμαστε, λοιπόν, εδώ, με το ένα τρίτο των ελλήνων, να μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, σε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, από την οποία βγήκαμε μεν ηττημένοι αλλά και ισχυροί. Είμαστε εδώ ως ο ισχυρός δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς με τις παραδόσεις, τις παρακαταθήκες και την ιστορία.

Η στήριξη που μας έδωσαν 1.8 εκ. πολίτες μας γεμίζει ευθύνη. Όχι μόνο απέναντι τους αλλά απέναντι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Και ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο. Όσα ο ελληνικός λαός έχτισε και κέρδισε με κόπο. Να μην χαθούν οι κατακτήσεις. Να μην χαθούν οι νέες δυνατότητες και οι νέες ευκαιρίες. Γιατί αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.