«Διαχείριση της κρίσης στην ατομική ευθύνη – Δεν προσλαμβάνουν γιατρούς, ντροπή τους»

Στην πρώτη γραμμή της μάχης, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στον κορονοϊό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν ό, τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Ο αγώνας τους είναι καθημερινός και η αυταπάρνηση μεγάλη, αλλά όπως προκύπτει από τη του MEGA σε νοσοκομεία οι ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και υλικά φέρνουν το σύστημα στα όριά του.

Ζητούν το αυτονόητο, να δουλεύουν με ασφάλεια. Όπως λένε εάν δεν είναι ασφαλεις οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν θα ειναι ασφαλείς και οι ασθένεις .Ριχνονται στη μαχη του κορωνοϊού καθημερινά, χωρίς όπλα.

«Έχει ετοιμαστει ενας οροφος 26 κλινών αλλά δεν ειναι έτοιμος να λειτουργήσει γιατί δεν έχει προσωπικό. 26 κλινες με 15 νοσηλευτές; Οι νοσηλευτές μας ειναι εξαντλημένοι, τους οφειλουν πάνω απο 6.000 ρεπο.

Είναι το χρονικο ενος προαναγγελθέντος θανάτου», αναφέρει η Δέσποινα Τοσονίδου που εργάζεται 20 χρόνια ως γιατρός ακτινολόγος στο Ασκληπιείο της Βούλας και είναι Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στο Ασκληπιείο εντοπίστηκε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, σε γιατρό στο νοσοκομείο. Πρόκειται για εναν νεαρό ανδρα που παρουσιάζει ήπια συμπώματα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.