Διαδικασία δήλωσης εμβολιασμών στο εξωτερικό για τους πολίτες άνω των 60 ετών που κατοικούν στην Ελλάδα

Σε διευκρινίσεις και περαιτέρω πληροφορίες προχώρησαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιμασημαίνοντας ότι όσοι πολίτες:

(α) είναι άνω των 60 ετών,

(β) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (δύο δόσεις ή μονοδοσικό εμβόλιο) μέχρι και 16 Ιανουαρίου 2022 στο εξωτερικό και

(γ) υπάγονται σε ΔΟΥ εσωτερικού

έχουν τις εξής επιλογές προκειμένου να καταχωρηθούν στο Μητρώο Εμβολιασθέντων Εξωτερικού:

Περίπτωση 1: Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (δύο δόσεις ή μονοδοσικό εμβόλιο) σε χώρα της ΕΕ ή σε κάποια από τις 33 χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID, μπορούν να μπαίνουν στο anagnorisi.emvolio.gov.gr και να καταχωρούν τον εμβολιασμό τους. Τους δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού αναμνηστικής δόσης. Όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να προσέρχονται σε ΚΕΠ.

Περίπτωση 2: Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (δύο δόσεις ή μονοδοσικό εμβόλιο) με οποιοδήποτε από τα αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εμβόλια σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα εκτός της ΕΕ ή των 33 χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID, πρέπει να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 1178/10-01-2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 40/11-01-2022).

Ως χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID ορίζονται οι χώρες και οι περιοχές που έχουν προβεί σε συμφωνίες με την ΕΕ για αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών. Αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 33 και είναι οι: Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Πράσινο Ακρωτήρι, Ελ Σαλβαδόρ, Νήσοι Φερόε, Γεωργία, Ισραήλ, Ισλανδία, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Παναμάς, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τόγκο, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουρουγουάη, Βατικανό.

Τα αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εμβόλια είναι τα εξής: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac/Coronav

Οδηγίες σχετικά με κάθε βήμα της διαδικασίας

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αντώνης Σαμαράς για Τέμπη: Δικαίωμα των συγγενών να μάθουν την αλήθεια – Για όνομα του Θεού, άνθρωποι είμαστε
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βροχερό το σκηνικό σήμερα και τα επόμενα 24ωρα – Με τι καιρό όμως θα πετάξουμε χαρταετό;
25 Φεβρουαρίου, 2025
Εξελίξεις στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου – Τα «πυρά» της οικογένειας και οι έρευνες που αναμένεται να ρίξουν «φως»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Κρίσιμες ώρες για τον Αλέξη Κούγια – Δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Πούτιν: Απαραίτητη η συμμετοχή των Ευρωπαίων στη διαδικασία για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία
25 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση Τραμπ – Μακρόν: Φιλικές χειραψίες και μηνύματα εκατέρωθεν για το Ουκρανικό με φόντο το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη: Αποφάσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακινητοποιημένα τα τρένα, δεμένα τα πλοία
25 Φεβρουαρίου, 2025
Κίνηση στους δρόμους: Ταλαιπωρία στον Κηφισό από ακινητοποιημένο όχημα στο ρεύμα ανόδου – Μεγάλες καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ελάχιστες οι ελπίδες για τον 21χρονο Γερμανό που εξαφανίστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς – Τι λέει η αδερφή του
25 Φεβρουαρίου, 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για ένα βλέμμα – «Του έσπασαν τον ώμο και τον αυχένα»
25 Φεβρουαρίου, 2025