Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΠΑΟΚ 81-66: Ήττα «ντροπή» για τον ΠΑΟΚ

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων επιβεβαίωσε τον τίτλο του «φονέα των γιγάντων» καθώς υπέταξε και τον ΠΑΟΚ με 81-66 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εμφάνιση ντροπής για τον Δικέφαλο που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και βρέθηκε έως το -20!

Ο ΠΑΟΚ παρασύρθηκε στον ρυθμό του Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο, χαρακτηρίστηκε από την απελπιστική αστοχία του στο μακρινό σουτ (1/11) αλλά και από τη γραμμή των βολών, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 0-7 έπειτα από 3:30 αγωνιστικά λεπτά, δεν… χάλασε το μυαλό του στην άμεση απάντηση των γηπεδούχων (7-7, 5’) καθώς ξέφυγε και πάλι με +7(9-16), αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους.

Κουκάς και Λιακόπουλος έδωσαν μακρινό σουτ και τελική πάσα στον Διαγόρα ο οποίος προηγήθηκε με 21-18 στο τέλος της περιόδου αλλά και με 32-25 στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι είχαν 5/14 προσπάθειες τριών πόντων και παρότι είχαν λιγότερες κατοχές (σ. σ. ο ΠΑΟΚ είχε εννιά επιθετικά ριμπάουντ στο ημίχρονο ενώ ο Διαγόρας δεν μάζεψε ούτε ένα) ήταν στο +10 (37-27) στο τέλος του ημιχρόνου καθώς η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη περιορίστηκε στους δύο πόντους στα τελευταία πέντε αγωνιστικά λεπτά!

Ο ΠΑΟΚ πήρε διαδοχικούς πόντους από τον Άνταμ Σμιθ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, μάζεψε τη διαφορά (43-39, 24’), αλλά δεν είχε λογική στο παιχνίδι του δίνοντας όλες τις… μπάλες στον Αμερικανό. Αμυντικά, δεν ήλεγξε το μακρινό σουτ (δεν «βγήκε» η άμυνα ζώνης) κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε έπειτα από διαδοχικά τρίποντα του Πολυτάρχου (53-45, 28’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-48.

Ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου. Συνέχισε να… σπάει τα καλάθια από μακρινή απόσταση, σε αντίθεση με τον Διαγόρα ο οποίος διατήρησε την εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Το επιμέρους σκορ έφτασε το 16-3 και και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +20 (71-51)! Εκεί ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, μείωσε τη διαφορά, επί της ουσίας όμως δεν θα μπορούσε να νικήσει τους κανόνες της λογικής…

Τα δεκάλεπτα:21-18, 37-27, 55-48, 81-66

πηγή: gazzetta.gr

-Ad-