Διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της ΝΔ – Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες εργαζομένων του «Ελ. Βενιζέλος»

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη βιαιοπραγία του σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πρώην υπουργός, σε ανάρτησή του αναφέρει, ότι δεν παραδίδει την έδρα του, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. O υπάλληλος κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις τους χθες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του πρωθυπουργού, ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε σαφές ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του στη Βουλή.

«Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος ανακοίνωσε πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον του.

Σχολιάζοντας το βίντεο από την αντιπαράθεση του κ. Αυγενάκη με τον υπάλληλο του αεροδρομίου ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας είπε: «Η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Μου έδωσε εξηγήσεις δεν μπορώ να δεχτώ συγνώμη. Εμείς υπηρετούμε δεν απολαμβάνουμε. Ποινή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμός από τις επόμενες συνεδριάσεις».

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας χθες στην εκπομπή “Συνδέσεις” του ΕΡΤΝews υποστήριξε σε δήλωσή του πως υπήρξε μόνο περιστατικό λεκτικής έντασης με τον υπάλληλο της εταιρείας, ενώ ζήτησε συγνώμη.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη δημόσιο για τη συμπεριφορά των εκνευρισμό για την ηλεκτρική αντιπαράθεση και ένταση που υπήρξε με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο… Από κει και πέρα νομίζω ότι εφόσον θελήσει αν θελήσει ο εργαζόμενος νομικά δεν θα υπάρξει κανένα θέμα από την με την ασυλία μου θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου».

Στην καταδίκη της επίθεσης προχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας την παραίτηση του βουλευτή. Στο μεταξύ στην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, αλλά και η υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για το συμβάν με τον προϊστάμενο Αντώνη Ελευθεριάνο να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της βίας κατά υπάλληλου, της διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, της παράνομη βία και της φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.