Διακοπή ρεύματος σήμερα 12/8 σε αρκετές περιοχές της Αττικής – Οι ώρες

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, 12 Αυγούστου σε πολλές περιοχές της Αττικής. Δείτε τις ώρες και τις περιοχές.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

«H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης» αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (12/8) στην Αττική

Αυτό είναι το τιμολόγιο ρεύματος που θα πληρώσουν για τον Aύγουστο οι καταναλωτές

To βαρύ φορτίο των ανατιμήσεων στην αγορά του φυσικού αερίου καλούνται να διαχειριστούν από σήμερα 1 Αυγούστου και για ένα χρόνο οι προμηθευτές ενέργειας, προσφέροντας κάθε 20 του μήνα τη νέα τιμολογιακή πολιτική του επόμενου μήνα.

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας από τις ανακοινώσεις της περασμένης Δευτέρας που προκλήθηκε το μεγάλο αλαλούμ με τις προτεινόμενες τιμές και οδήγησε σε παρέμβαση του ΥΠΕΝ με επιβολή πλαφόν 5 ευρώ στις πάγιες χρεώσεις, χθες οι εταιρείες προχώρησαν σε μερικές αναπροσαρμογές των τιμών τους.

Το ύψος των τιμολογίων διατηρείται σε διαχειρίσιμα επίπεδα χάρη στην πολιτική των γενναίων επιδοτήσεων (0,337 ανά κιλοβατώρα), που κρατούν τις υψηλές προτεινόμενες ταρίφες σε χαμηλά επίπεδα (πέριξ των 0,23 έως 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα) με άγνωστο φυσικά παρονομαστή το ύψος της κρατικής στήριξης τους επόμενους μήνες. Ο κυριότερος λόγος είναι η εκρηκτική πορεία των τιμών φυσικού αερίου στο TTF, η οποία διαμορφώνει τις τιμές του καυσίμου σε επίπεδα άνω των 200 ευρώ η μεγαβατώρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπροσαρμοστεί αισθητά προς το πάνω και το ύψος των αποζημιώσεων του Αυγούστου που ανακοινώθηκαν από την ΡΑΕ, για τις μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου στα 422,39 ευρώ/MWh από 292 ευρώ που ήταν τον Ιούλιο και για τις μονάδες ανοικτού κύκλου στα 594,76 ευρώ/ΜWh από 408,47 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Για τις λιγνιτικές μονάδες προκύπτουν ελάχιστες διαφορές καθώς οι αποζημιώσεις ανέρχονται από 208,29 ευρώ η μεγαβατώρα τον Ιούλιο σε 205,38 ευρώ τον Αύγουστο.

Οι νέες ταρίφες των παρόχων

Σύμφωνα με τους νέους τιμοκαταλόγους, η ΔΕΗ έχει τη χαμηλότερη χρέωση κιλοβατώρας στα 0,486 ευρώ για μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι 2.000 κιλοβατώρες και μηνιαίο πάγιο 3,5 ευρώ.

Στα 0,595 ευρώ ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το τιμολόγιο της Ήρων με πάγια χρέωση τα 3 ευρώ ανά μήνα, το οποίο όμως υποχωρεί στα 0,476 ευρώ με την χορήγηση έκπτωσης συνέπειας 20%.

Σε υψηλά επίπεδα από 0,939 έως και 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγια έως 4,99 ευρώ είναι η χρέωση που παρέχει η Elpedison. H εταιρεία, ενημερώνει στην ιστοσελίδα της ότι θα προχωρήσει σε νέα εκπτωτική πολιτική από Σεπτέμβριο.

Η Protergia της εταιρείας Μυτιληναίος έχει ανακοινώσει χρεώσεις που κυμαίνονται από 0,549 έως 0,568 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγιες χρεώσεις από 1 έως 5 ευρώ.

Αντίστοιχα, πάγιο από 4,8 έως 5,5 ευρώ και χρέωση από 0,499 ευρώ έως 0,548 ανά κιλοβατώρα προσφέρει η NRG.

Η Φυσικό Αέριο, τροποποίησε την χρέωση από 0,583 έως 0,591 ευρώ η κιλοβατώρα ανάλογα με το πρόγραμμα ενώ η ZENIΘ, σε 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο 4,5 ευρώ.

Τέλος η Watt & Volt ανακοίνωσε τιμή 0,585 ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς πάγιο, ενώ η Volterra 0,67 ευρώ με 4,5 ευρώ πάγια μηνιαία χρέωση.