Διακοπή ρεύματος σήμερα 23/7 σε πολλές περιοχές της Αττικής (λίστα)

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί σήμερα Σάββατο (23/7/2022) σε περιοχές της Αττικής. Δείτε τη λίστα…

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Ιουλίου σε Σαλαμίνα και Άλιμο.

«H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας. Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης» αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή στην Αττική

Ακρίβεια: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης στις αρχές του φθινοπώρου – Εν αναμονή Fuel Pass και «επιταγής» νο2

Με την έκρηξη ακρίβειας να συνεχίζεται χωρίς φρένο και τον πληθωρισμό να καταγράφει ανοδική τροχιά για 13ο συνεχόμενο μήνα και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο πιέζοντας τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο πακέτο στήριξης των πολιτών ως ανάχωμα στο «τσουνάμι» των ανατιμήσεων στην αγορά.

Οι νέες παρεμβάσεις θα «ξεκλειδώσουν» το φθινόπωρο, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να εκτιμά ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος όπως δηλώνει θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για τη χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας στα ευάλωτα νοικοκυριά δηλώντας (ΣΚΑΙ) ότι «όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα».

Ο εφιάλτης της ακρίβειας δείχνει να μην έχει τέλος και ο προϋπολογισμός επιχειρεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί καθώς από τη μια πλευρά τα έσοδα παίρνουν βαθιά ανάσα από το ράλι του τουρισμού και από την άλλη οι δαπάνες απειλούνται με εκτόξευση στη σκιά της έκρηξης των τιμών του φυσικού αερίου.

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Οι παρεμβάσεις

Οπως αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ) τα φορολογικά έσοδα συνεχίζουν να κινούνται πάνω από τους στόχους και με αυτά τα δεδομένα «θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, μαζί με τα πρόσθετα έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, ώστε να καλύπτουμε, γενναία, αποτελεσματικά και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για όσο χρειαστεί».

Η απελευθέρωση δημοσιονομικού χώρου θα βοηθήσει στην υλοποίηση νέων παρεμβάσεων για τη στήριξη των νοικοκυριών όπως:

-Ενας τρίτος γύρος του fuel pass έως το τέλος του 2022.

-Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης εν όψει του δύσκολου χειμώνα.

-Μια νέα επιταγή ακρίβειας για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται από το ράλι των καυσίμων και την ακρίβεια στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

-Ad-