Διακοπή ρεύματος σήμερα 26/7 σε πολλές περιοχές της Αττικής (λίστα)

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί σήμερα Τρίτη (26/7/2022) σε περιοχές της Αττικής. Δείτε τη λίστα…

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Ιουλίου σε Νίκαια, Περιστέρι, Άγιο Δημήτριο, Παπάγου και Πειραιά.

«H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας. Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης» αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Διακοπές ρεύματος την Τρίτη στην Αττική

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα νέα τιμολόγια για τον Αύγουστο – Στα 15-17 λεπτά η κιλοβατώρα

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τον Αύγουστο η συνολική επιδότηση φθάνει τα 1,136 δισ. ευρώ, απορροφώντας το 90% της αύξησης στα τιμολόγια, για όλους τους καταναλωτές, για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η απορρόφηση της αύξησης για τα κοινωνικά τιμολόγια φθάνει το 100%.

Στόχος είναι η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών.

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο

Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος. Οι τελικές τιμές καταναλωτή θα προκύψουν μετά την γνωστοποίηση των επιδοτήσεων της Πολιτείας που αναμένεται άμεσα. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τελική τιμή θα διαμορφωθεί κοντά στα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΔΕΗ που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Στα 0,495Euro/kWh είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον επόμενο μήνα, στα 0,54913 Euro/kWh της Protergia ενώ αναμένεται σταδιακά η ανακοίνωση των τιμολογίων από όλους τους προμηθευτές. Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα:

«Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση επεκτείνει την πολιτική της για δραστική μείωση των τιμών ενέργειας με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μηχανισμού που στηρίζει όλους τους καταναλωτές χωρίς εξαίρεση.

Δημιουργήσαμε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό που δεσμεύει προς όφελος των πολιτών τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και απενεργοποιεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Το όφελος για τους πολίτες κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του μηχανισμού εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα αυτά μεταφέρονται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος μηχανισμός της Ισπανίας έχει μηνιαίο όφελος για τους εκεί καταναλωτές μόλις 250 εκατομμύρια ευρώ.

Από σήμερα, οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως, και με διαφάνεια, την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πάροχοι υποχρεώνονται να ενημερώσουν για τις τιμές του επόμενου μήνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους.

Τώρα όλα είναι καθαρά, όλα είναι διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν, και να επιλέξουν τον πάροχο που επιθυμούν.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1 δισ. 136 εκατ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Συγκεκριμένα:

Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών.

Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 100% της αύξησης.

Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφούμε έως και το 80% της ανατίμησης.

Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.

Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ / MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 67% της αύξησης.

Για το φυσικό αέριο και για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ/ θερμική MWh.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε συνεργασία με την ΡΑΕ παρακολουθούμε στενά την διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από του παρόχους, ώστε να αποτρέψουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Η δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για στήριξη νοικοκυριών, επαγγελματιών και αγροτών από την πρωτόγνωρη διεθνή ενεργειακή κρίση αποδεικνύεται στην πράξη».

-Ad-