Διακοπή ρεύματος σήμερα στην Αττική (30/6): Οι ώρες και οι περιοχές

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί σήμερα Πέμπτη (30/6) σε περιοχές της Αττικής. Δείτε τη λίστα…

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Σε 7 περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν:

  • Αθήνα
  • Πειραιάς
  • Κορυδαλλός
  • Περιστέρι
  • Γλυφάδα
  • Σαρωνικός
  • Σπάτα-Λούτσα

«H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας. Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης» αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη στην Αττική

Διακοπή ρεύματος σήμερα: Σε ποια νοικοκυριά δεν θα κόβεται το ρεύμα

«Φρένο» στις διακοπές ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος βάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η κατάσταση, άλλωστε, έχει ξεφύγει τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το πρώτο τετράμηνο του έτους οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης προς τον ΔΕΔΔΗΕ μόνο στην Αττική φθάνουν τις 500 κάθε ημέρα, αφού, ακόμα και με διακανονισμό, ο λογαριασμός είναι… ασήκωτος για κάθε νοικοκυριό.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Mega, προχώρησε σε μερικες διευκρινίσεις για τα νοικοκυριά στα οποία έχει κοπεί το ρεύμα και τον τρόπο με τον οποίο θα επανασυνδεθεί, αναλύοντας τα κριτήρια.

«Για τα ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος, έχουμε δημιουργήσει τον 5ψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης, τον 15902, τηλεφωνεί ο πολίτης και επανασυνδέεται το ρεύμα. Η πολιτεία καλύπτει το κόστος επανασύνδεσης και για έως 6.000 ευρώ οφειλή, πληρώνουμε το 100% της ληξιπρόθεσμης οφειλής και πάνω από 6.000 ευρώ, πληρώνουμε με κλίμακα», είπε.

«Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτούς που είναι σε απόλυτη δυσχέρεια πληρωμής και μέσα από τις επιδοτήσεις να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος και να είναι εφικτό να πληρωθούν. Έχουμε έναν πόλεμο, κάθε μέρα συζητάμε για νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Στη Ελλάδα έχουμε ένα περαιτέρω πρόβλημα γιατί οι φόροι στα καύσιμα είναι σημαντική πηγή εσόδων για τον προϋπολογισμό, επιδοτήσαμε την βενζίνη όσο ήταν δυνατό, εξαντλούμε τις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού. Πρέπει να δούμε πώς θα πάει ο τουρισμός, τι θα κάνει η Ευρώπη και εάν θα έχουμε έσοδα που επιθυμούμε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα», δήλωσε.

«Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε στο μέτρο του δυνατού, ωστόσο υπάρχουν και δημοσιονομικά όρια.

Όταν λέμε «κόψε έναν φόρο» πρέπει να βρούμε από πού θα πάρουμε αυτό το έσοδο που θα “χάσουμε”», κατέληξε.

Αναφερόμενος στις τιμές της ενέργειας, υπογράμμισε: ««Ο πόλεμος έχει τροφοδοτήσει μία κρίση στην ενέργεια. Η λιανική τιμή στην Ισπανία είναι ακριβότερη από την τιμή της λιανικής στην Ελλάδα. Μέσα από τις επιδοτήσεις έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να είναι πολύ χαμηλότερα από το μέσο όσον αφορά στις αυξήσεις».

Όσον αφορά την επιδότηση ρεύματος, ο κ. Σκρέκας είπε: «Πράγματι, μπορεί από τον Σεπτέμβριο να επιδοτούμε μέχρι τις 300 κιλοβατώρες, και 7 στα 10 νοικοκυριά να μην έχουν δει μεγάλες διαφορές, αλλά υπήρχαν τρία στα 10 νοικοκυριά που είχαν πολύ μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να είναι μεγάλες οι κατοικίες και οι καταναλώσεις».

-Ad-