Διάλογοι για 40 -50 νεκρούς στην καρδιά της – Ο «εγκέφαλος» καθοδηγούσε από το Ιράν

Με την κωδική ονομασία «επιχείρηση Υάκινθος», η ΕΥΠ κατάφερε να ξεσκεπάσει το δίκτυο τρομοκρατών ενώ η Αντιτρομοκρατική αναμένει απαντήσεις από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων και τα άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και οι συνομιλίες που είχαν οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες με τον καθοδηγητή τους στο Ιράν για την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζαν σε εστιατόριο- συναγωγή, στην καρδιά της Αθήνας.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, της ΕΥΠ και της Αστυνομίας για τη γρήγορη και αποτελεσματική δράση τους για την αποτροπή της προσχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης κατά πολιτών στην Αθήνα», τονίζει στο μεταξύο πρέσβης του Ισραήλ, Νόαμ Κατς.

Η αρχή για την αποκάλυψη της δράσης τους, έγινε τον περασμένο Αύγουστο, όταν στην ΕΥΠ έφτασαν αποσπασματικές πληροφορίες, για τρομοκρατικό δίκτυο. Λίγο αργότερα η Μοσάντ, η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραήλ, συνέδραμε, με την παροχή πληροφοριών για την δομή της οργάνωσης, τη μεθοδολογία, τα κίνητρα και τη στρατολόγηση ατόμων.

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», ανακοίνωσε παράλληλα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.