Διάλογοι σοκ των Πακιστανών τρομοκρατών με τον «καθοδηγητή»: «Θα στείλω βίντεο με τα θύματα»

Διάλογοι που σοκάρουν μεταξύ των Πακιστανών τρομοκρατών και του καθοδηγητή τους για το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζαν στο εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή, έρχονται στο «φως». Την ίδια ώρα η ΕΥΠ με την αστυνομία ψάχνουν συνεργούς που ενδέχεται οι δύο Πακιστανοί να είχαν στην Αθήνα.

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που θα ανατίναζαν το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, είναι ο 29χρονος Χουσεΐν και ο 27χρονος Χαϊντέρ.

Στις συνομιλίες μεταξύ του Χαϊντέρ και του «καθοδηγητή» τους στο Ιράν, δίνονται οι εντολές για το πώς να γίνει η τρομοκρατική επίθεση. Μάλιστα, ο Πακιστανός τρομοκράτης αναφέρει ότι θέλει χώρο όπου θα βρίσκονται 40 με 50 άτομα και υπόσχεται πως θα έστελνε βίντεο και φωτογραφίες από τα θύματα.

«Καθοδηγητής»: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

«Καθοδηγητής»: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

«Καθοδηγητής»: Ότι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Η δεύτερη συνομιλία

Σε έναν άλλο διάλογο, ο «καθοδηγητής από το Ιράν μιλάει και πάλι με τον Χαϊντέρ για τα βίντεο και τις φωτογραφίες, με τον 27χρονο να αναφέρεται και σε ένα «φιλαράκι» που βρίσκεται σε νησί και έχει όπλα και πιστόλια.

«Καθοδηγητής»: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δυο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστολιά. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές να είμαστε δυο τρία άτομα να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

-Ad-