Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Κλείδωσε» η ώρα – Ποια τα νέα μέτρα

Γνωστή έγινε η ώρα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού. Στις 19.00 θα απευθυνθεί στους πολίτες.

«Σήμερα το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες. Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα, αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως ενημέρωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ΠτΔ.

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας.
Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς να υπάρξει αναβολή, ώστε να περιοριστεί η διασπορά, αλλά και να αποφευχθεί ένα lockdown στις μεγάλες πόλεις, καθώς -όπως τονίζεται- «οικονομία και κοινωνία πρέπει να μείνουν ανοιχτές».

Στο τραπέζι του Μαξίμου παραμένουν μέτρα όπως:

· υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
· περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4)
· και επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

-Ad-