Διάγγελμα Νετανιάχου: Αυτό που θα κάνουμε θα μείνει στην Ιστορία – Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε διάγγελμα στο λαό του Ισραήλ και τόνισε ότι η ισραηλινή επίθεση θα μείνει στην Ιστορία, ενώ ανέφερε πως η Χαμάς επιδίωξε πόλεμο και πρόκειται να τον έχει.

«Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν. Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή. Καλώ τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με το BBC πρόσθεσε πως «το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος…Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει».

«Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία», είπε στη συνέχεια.

Ακόμη, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τη Δύση για τη συμπαράσταση της και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που θα παράσχουν, ειδικά από τη στιγμή που στέλνουν αεροπλανοφόρο με ναυτική δύναμη στο Ισραήλ.

Καταλήγοντας, διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη απειλή από τη Λωρίδα της Γάζας.