Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a press conference with Defense Minister Yoav Gallant and Cabinet Minister Benny Gantz in the Kirya military base in Tel Aviv, Israel, Saturday, Oct. 28, 2023. (Abir Sultan/Pool Photo via AP)

Διάγγελμα Νετανιάχου για τον θάνατο του Σινουάρ: Το κακό υπέστη σοβαρό πλήγμα – Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε διάγγελμά του ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ προσφέρει την ευκαιρία για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν έχει τελειώσει και ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει μέχρι να επιστραφούν οι όμηροί του.

«Σήμερα ξεκαθαρίσαμε τον λογαριασμό. Σήμερα το κακό δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Νετανιάχου σε μαγνητοσκοπημένη βιντεοσκοπημένη δήλωσή του. «Στις αγαπητές οικογένειες των ομήρων, λέω: Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι δικοί μας αγαπημένοι, να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

Μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο θάνατος του Σινουάρ είναι «σημαντικό ορόσημο» στην παρακμή της Χαμάς.

Έστειλε επίσης ένα μήνυμα για τους κατοίκους της Γάζας, λέγοντας: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας. Σας είπε ότι ήταν λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα κρυβόταν σε μια σκοτεινή φωλιά – και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος από τους στρατιώτες μας».

Απευθυνόμενος στον λαό του Ισραήλ, ο Νετανιάχου είπε ότι «έχουμε ακόμη πολλές προκλήσεις μπροστά μας» και ότι «πρέπει να παραμείνουμε ανθεκτικοί, να παραμείνουμε σταθεροί στο έδαφός μας και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο. Θα πάμε στη Ράφα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, όποιο μέλος της Χαμάς παραδώσει τα όπλα και επιστρέψει ομήρους, θα του επιτραπεί να φύγει από τη Γάζα ζωντανό, προσθέτοντας ότι μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η οργάνωσή τους δεν θα είναι σε θέση να ελέγχει πια τον παλαιστινιακό θύλακα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύλληψη 45χρονου για κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού
17 Οκτωβρίου, 2024
Ο ΕΦΕΤ ΑΜ-Θ αποσύρει παρτίδα συσκευασμένων αποξηραμένων βερίκοκων Τουρκίας
17 Οκτωβρίου, 2024
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Μειώθηκαν ξανά τα επιτόκια – Στο 3,25% το επιτόκιο καταθέσεων
17 Οκτωβρίου, 2024
Μοτοσικλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε πεζό στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδια
17 Οκτωβρίου, 2024
Διάγγελμα Νετανιάχου για τον θάνατο του Σινουάρ: Το κακό υπέστη σοβαρό πλήγμα – Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει
17 Οκτωβρίου, 2024
Γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο ενώ περπατούσε στο δρόμο – Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
17 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης στοχοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΕΣΥ
17 Οκτωβρίου, 2024
Super League: Αλλαγή ώρας στα παιχνίδια Αστέρας – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Άρης
17 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου
17 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Π.Μαρινάκη με τον ΥΜΑΘ Κ.Γκιουλέκα- «Τα παραδοτέα έργα αντικαθιστούν τα μεγάλα λόγια των προηγούμενων δεκαετιών»
17 Οκτωβρίου, 2024