Διάγγελμα: Τι θα πει ο Μητσοτάκης – Οι συζητήσεις για το lockdown

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το μήνυμα του πρωθυπουργού θα αφορά τις εξελίξεις κυρίως στην Αττική σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και όπως εξήγησε «ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει lockdown. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα».

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το lockdown κι επιμένει «στο τρίπτυχο περισσότερα λεωφορεία, τηλεργασία και κυλιόμενο ωράριο. Ειδικά για τα λεωφορεία η πληρότητα του 65%, δεν ξεπερνά το 5,5%. Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν πάνω από 1.100 λεωφορεία. Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη παράδοση νέων λεωφορείων», επεσήμανε ακόμη.

Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση για lockdown

Οι συζητήσεις, που όντως είχαν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, έθεταν έναν ορίζοντα για την λήψη νέων μέτρων κατά τη διάδοσης του κορονοϊού στην Αττική, την ερχόμενη εβδομάδα με πιθανή ημέρα ανακοίνωσης την ερχόμενη Παρασκευή.

Ωστόσο, τελικά, το σενάριο δεν θα τεθεί, προς το παρόν, σε εφαρμογή. Οι λόγοι είναι και υγειονομικοί και οικονομικοί.

Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνει από το τραπέζι των συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου ένα δεύτερο lockdown. Επιμένει στην ανάγκη να πειστεί η ελληνική κοινωνία για την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων που εξασφαλίζουν την προστασία της δημόσιας υγείας ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας -και- στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι μόνο εάν ο συναγερμός φτάσει στην «κόκκινη ζώνη» θα πατήσει το κουμπί για την επιστροφή στις συνθήκες του περασμένου Μάρτη.