Διαψεύδει ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης δημοσίευμα σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργιου διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα των φορέων του Δημοσίου τομέα.

«Σύμφωνα με το Π.Δ. 261/1997 και την ΠΥΣ 50/22.12.2015 η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και έγκρισης των διαφημιστικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο έλεγχος αυτός διενεργείται από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της ΓΓΕΕ και διασφαλίζει ότι οι δημόσιοι φορείς που καταρτίζουν επικοινωνιακά προγράμματα τηρούν την υποχρέωσή τους να κατανέμουν τουλάχιστον το 30% της σχετικής δαπάνης σε περιφερειακά ή τοπικά μέσα (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί)», δήλωσε ο κ. Μαστρογεωργίου και προσέθεσε:

«Το περιεχόμενο και ο σκοπός των εν λόγω επικοινωνιακών προγραμμάτων είναι αρμοδιότητα των φορέων που τα καταρτίζουν, ενώ η χρηματοδότησή τους καλύπτεται αποκλειστικά από τον δικό τους προϋπολογισμό. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα των ίδιων των φορέων και όχι για χρήματα που μοιράζει, τάχα, η κυβέρνηση, όπως παντελώς ανυπόστατα και ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Και βέβαια, καμία έγκριση δεν δίνεται “στα μουλωχτά” αφού όλες δημοσιεύονται στη Διαύγεια».

Καταλήγοντας ο κ. Μαστρογεωργίου σχολιάζει: «Καλό θα ήταν η κα. Παναγιώτου που υπογράφει το «ρεπορταζ» να έμπαινε στον κόπο να ζητήσει και τη θέση των αρμοδίων πριν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες. Αλλά φαίνεται πως για κάποιους οι εντυπώσεις είναι υπέρτερες της αλήθειας. Κρίμα».

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα “Δημοκρατία” στο φύλλο που κυκλοφόρησε σήμερα υπό τον τίτλο “Κρυφή λίστα Πέτσα 10.100.000 ευρώ” αναφέρει ότι η κυβέρνηση «μοιράζει απλόχερα χρήμα για επικοινωνιακή προβολή σε δήμους περιφέρειες και ανεξάρτητες Αρχές».

-Ad-