Διάσκεψη Βερολίνου: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας χθες, θα συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ηγέτες διαφόρων χωρών, ανάμεσά στους και δυνάμεων που υποστηρίζουν τα αντίπαλα μέρη στον πόλεμο στη Λιβύη, δεσμεύθηκαν χθες να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη χώρα από το 2011 και να τερματίσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς τους αντιμαχόμενους, μεταξύ άλλων.

Ενόψει της διάσκεψης, η ΕΕ υποσχέθηκε να συμβάλλει στην εφαρμογή των όποιων συμφωνιών επιτυγχάνονταν στις διαπραγματεύσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή και την επιτήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός καθώς και του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ που έχει επιβληθεί στη Λιβύη μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται την ανάπτυξη στρατιωτικής αποστολής υπό τη σημαία της ΕΕ στη χώρα της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Τζουζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ αναμένεται να παρουσιάσει τις αρχικές προτάσεις του, αλλά οι υπουργοί αναμένεται να επανέλθουν στο θέμα και να το συζητήσουν πιο λεπτομερώς σε περίπου έναν μήνα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
15 Μαρτίου, 2025
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης (pics)
15 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: «Υπάρχει πρόταση απέναντι στο χάος Μητσοτάκη: Σωκράτης Φάμελλος και ΣΥΡΙΖΑ»
15 Μαρτίου, 2025
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
LIVE – Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Sτο Προεδρικό οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
15 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025