Διασωληνωμένος 5χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του – Η κατάσταση της υγείας του

Μέσα σε ένα διαμέρισμα στον Κολωνό, την ώρα που ο καπνός είχε κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι πυροσβέστες εντόπισαν λιπόθυμο ένα 5χρονο αγοράκι, το έβγαλαν στον δρόμο και μαζί μ’ έναν γείτονα και αστυνομικούς, του έκαναν μαλάξεις ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο να το παραλάβει και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην πολυκατοικία της οδού Αλκυόνης ήταν εφιαλτικές.

«Έβαλαν κάτω το παιδάκι και του έκαναν μαλάξεις», λέει γείτονας.

Κρίσιμη η κατάστασή του
Η ζωή του παιδιού κρέμεται από μια κλωστή. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μικρός είναι διασωληνωμένος στην εντατική με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Στο διαμέρισμα βρισκόταν ο πατέρας με τα τρία του παιδιά. 5, 8 και 12 ετών. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν γιατί φέρεται να τον πήρε ο ύπνος επειδή ήταν μεθυσμένος, αφήνοντας τα παιδιά του δίχως επίβλεψη στο σπίτι.

Τα σενάρια
Ο πατέρας του είχε πέσει στο δικό του κρεβάτι και κοιμόταν, μαζί με τον 12χρονο γιο του. Ο 8χρονος όμως ήταν ξύπνιος. Το σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το αγόρι να έβαλε, κατά λάθος, φωτιά σε σεντόνια και πανιά στον διάδρομο του σπιτιού, με τον χώρο να γεμίζει πολύ γρήγορα από καπνούς τους οποίους και εισέπνευσε ο μικρός του αδελφός στον ύπνο του.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τη φωτιά να έχει ξεκίνησε από άλλο σημείο. Την κουζίνα του σπιτιού που όπως φαίνεται είναι γεμάτη στάχτες, κατεστραμμένη. Οι πυροσβέστες βρήκαν ένα σκεύος στο «μάτι» της κουζίνας και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα κάποιος να το είχε αφήσει αναμμένο και ξεχασμένο.

Τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν και αυτά σε νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Ο πατέρας τους, ωστόσο, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.