ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Διάσπαρτες εστίες στην Άνδρο με 8 μποφόρ – Υπό έλεγχο το διπλό μέτωπο στα Μεσόγεια, σε επιφυλακή στην Ηλεία

Τα 8 μποφόρ φτάνουν οι άνεμοι στην Άνδρο αλλά βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τις Στραπουριές. Εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Διπλό πύρινο μέτωπο στα Μεσόγεια, σε Καλύβια και Μαρκόπουλο αλλά και σε Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Ηλεία, Αχαϊα και Αρκαδία, με τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες κοντά στα χωριά Λάτα και Πρόδρομος.

Στο Μαρκόπουλο Αττικής, οι φλόγες τύλιξαν δύο αποθήκες εργοστασίων ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Καλύβια, όπου έδωσαν μάχη 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα και συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και άρθηκαν οι εκτροπές κυκλοφορίας που είχαν εφαρμοστεί στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και στη λεωφόρο Λαυρίου λόγω της πυρκαγιάς.

Ανατράπηκε όχημα της Πυροσβεστικής στη Σαλαμίνα
Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Γαλήνη Σαλαμίνας και συγκεκριμένα σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο άμεσα. ‘Ενα πυροσβεστικό όχημα, που έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, ανατράπηκε και έχει τραυματιστεί ο οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσειο για εξετάσεις.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, το οποίο έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για αυξημένη ετοιμότητα.