Διήμερη επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου»

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομία για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Εκτεταμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2024 με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της ευρύτερη περιοχής της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, ταυτοποιήθηκαν 17 ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 9 κλοπές από το εσωτερικό οικιών, καταστήματα και δημόσιους χώρους, 2 ληστείες και 2 κλοπές μοτοσυκλετών.

Σύλληψη 40χρονου για ναρκωτικά και όπλα

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος αποθήκευε στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας και εν συνεχεία διέθετε προς πώληση ναρκωτικές ουσίες.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16,76 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας, μαχαίρι, πινακίδα κυκλοφορίας και έγγραφα.

Σύλληψη 2 ατόμων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι 2 αλλοδαποί αγόραζαν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα αποθήκευαν στην οικία τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα επιδείκνυαν σε πιθανούς αγοραστές, με σκοπό την πώλησή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι 2 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ εντός της οικίας τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 24 κινητά,
  • 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 1.675 ευρώ,
  • φωτογραφική μηχανή και 2 φακοί,
  • 2 συσκευές Bluetooth και
  • πλήθος εξαρτημάτων κινητών (πλακέτες, σκελετοί, μπαταρίες, θήκες κλπ).

Σύλληψη 5 ατόμων σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας –κατά περίπτωση- για ναρκωτικά, πλαστογραφία, όπλα, βία κατά υπαλλήλων και απειλή

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, σχετικά με διαμονή ατόμων σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διακινούν και αποθηκεύουν ναρκωτικές ουσίες, όπλα και κλοπιμαία, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., κατά τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

  • 19χρονη ημεδαπή και 26χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών,
  • 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε πλαστό διαβατήριο,
  • 31χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σουγιάς, ενώ κατά τη σύλληψή του απείλησε και χτύπησε τους αστυνομικούς.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 2 αλλοδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Μετά από ενδελεχή έρευνα, ταυτοποιήθηκαν 2 αλλοδαποί, οι οποίοι αποθήκευαν εντός της οικίας τους, στην περιοχή της Αρτέμιδας, και διέθεταν περαιτέρω προς πώληση, λαθραία πακέτα τσιγάρων (άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης).

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.273 πακέτα τσιγάρων και 2 κινητά.

Εξιχνίαση 9 περιπτώσεων κλοπών (από οικίες, κατάστημα και δημόσιους χώρους), 2 ληστειών και 2 κλοπών μοτοσυκλετών

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος 15 ατόμων για κλοπές από οικίες, κατάστημα και δημόσιους χώρους, ενώ εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας – προανάκρισης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και εγκληματολογικών δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκαν:

  • 6 κλοπές από οικίες σε Αθήνα, Καλλιθέα, Πετράλωνα και Δάφνη,
  • 1 κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Υμηττού,
  • 2 κλοπές σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας,
  • 2 ληστείες εντός οικιών σε Αθήνα και Άγιο Δημήτριο και
  • 2 κλοπές μοτοσυκλετών σε Αθήνα και Καλλιθέα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας θα υποβληθούν αρμοδίως.