Δικαίωση για τα θύματα του Παναγιωτόπουλου – Το στοιχείο που τον «καίει» -Τι ομολόγησε

Δικαιωμένες αισθάνονται οι γυναίκες που είδαν τις προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο, από την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

H 28χρονη από την Θεσσαλονίκη με την μήνυση που υπέβαλε και άνοιξε το δρόμο να ξεκινήσει η διαδικασία δίωξή του είπε, μιλώντας στο Star «έκανα το καθήκον μου για να βοηθήσω και άλλες κοπέλες».

Λύτρας: Θα ανακτηθεί ό,τι πιθανόν έχει διαγραφεί από τους υπολογιστές του

«Ξέρω ότι έχει γίνει κατάσχεση των ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιούσε και θα περιμένουμε και από εκεί αποτελέσματα. Σε περίπτωση που έχει διαγράψει αρχεία αυτά αφήνουν ίχνη, απλά θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου στις 20-30 ημέρες, για να γίνει ανάκτηση των δεδομένων που ενδεχομένως έχουν διαγραφεί», ανέφερε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Τι είπε η 30χρονη καταγγέλλουσα: Είμαι πολύ χαρούμενη

Η 30χρονη που εδώ χρόνια είχε υποβάλλει μήνυση και όπως λέει ο διασυρμός πέρασε στα ψιλά γράμματα, μίλησε για την δικαίωση που νιώθει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη αν και αυτό έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια πριν. Τώρα επειδή υπήρξε πίεση από τα μέσα, αμέσως έγινε αυτό που εμένα με ταλαιπωρεί τρία χρόνια. Λόγω της δημοσιότητας πήρε άλλη βαρύτητα και όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες. Σαν να μην τον νοιάζει τίποτα, πήγε και παντρεύτηκε, έβγαινε κανονικά στην εκπομπή. Πραγματικά παράφρων, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς», δήλωσε η 30χρονη.

Σταυρούλα – Αντιγόνη Πριλή: Νιώθω δικαιωμένη

Νιώθω δικαιωμένη και για την εντολέα μου και σαν δικηγόρος, δήλωσε η δικηγόρος της πρώτης καταγγέλλουσας Σταυρούλα – Αντιγόνη Πριλή.

«Δεν μπορώ να επεκταθώ γιατί αυτή τη στιγμή εκκρεμούν όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, έχουν δρομολογηθεί, οπότε είμαστε στην αναμονή και άλλων στοιχείων με άλλες κυρίες που θα έρθουν να καταθέσουν», δήλωσε η δικηγόρος.

Οι αντιδράσεις από την Αλόννησο: Ανεπιθύμητος στο νησί

Οι κάτοικοι μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων και την ποινική δίωξη δεν επιθυμούν την παρουσία του στο νησί. Είναι ανεπιθύμητος, δήλωσε μια κάτοικος του νησιού.

Το στοιχείο που τον «καίει»

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, που θα περάσει Χριστούγεννα στο κρατητήριο και θα απολογηθεί την Δευτέρα, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε ανεβάσει τα ροζ βίντεο, ωστόσο ισχυρίζεται ότι προ τριετίας τα κατέβασε και δεν γνωρίζει ποιος και εάν τα ανέβασε ξανά.

Παρά ταύτα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στις πορνογραφικές πλατφόρμες που ανέβαζε τα βίντεο είχε ψευδώνυμο, το οποίο περιλαμβάνει τη χρονολογία γέννησής του και το οποίο φέρεται να ήταν ενεργό μέχρι πρόσφατα.

Έρευνες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και αν είχε οικονομικό όφελος από την ανάρτηση των βίντεο

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η έρευνα εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν σταματά με τη σύλληψή του και με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος καθώς το βασικό ζητούμενο, είναι αν υπήρχε οικονομικό όφελος.

Αυτό σημαίνει πως το επόμενο βήμα είναι να σταλεί επίσημο έγγραφο στις ιστοσελίδες όπου υπάρχουν ακόμα αναρτημένα βίντεο, ενημερώνοντας τις εν λόγω ιστοσελίδες ότι ο χρήστης που τα ανέβασε διώκεται για κακούργημα, ζητώντας να τους ενημερώσουν πληροφορίες, όπως αν έχει ανεβάσει κι άλλα και αν έχει βγάλει χρήματα, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ.

Η δικηγόρος της μίας καταγγέλλουσας, Αντιγόνη Πριλή, εξήγησε πως «μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πάρα πολύ μεγάλο όγκο υλικού και γυναικών. Κατά τη συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού, είχαμε διαπιστώσει με την εντολέα μου την ανάρτηση κι άλλων κυριών».

Από την πλευρά του, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της έτερης καταγγέλλουσας Απόστολος Λύτρα, συνολικά είναι 9 κοπέλες. «Αν βγάλουμε τις δύο που έχουν κάνει καταγγελία, μένουν βίντεο από 7 κοπέλες που είναι στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή».

Επτά ακόμη καταγγελίες

Τουλάχιστον 7 ακόμη γυναίκες -πέρα από τις δύο καταγγέλλουσες- απεικονίζονται στα ιδιωτικά βίντεο που ανέβαζε στο προφίλ του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος… όπως προκύπτει από την έρευνα των δικηγόρων των θυμάτων.

Όπως σημειώνει το Mega, κάποιες γνωρίζουν ότι οι ερωτικές τους πράξεις με τον γνωστό παρουσιαστή και μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» καταγράφονταν… δεν γνωρίζουν όμως αν έχουν αναρτηθεί σε κάποια σελίδα προρνογραφικού περιεχομένου, ενώ άλλες δεν γνωρίζουν εάν υπήρξε καταγραφή των ιδιωτικών τους στιγμών.

«Αφού οι Αρχές κινήθηκαν τόσο γρήγορα δεν έχει καμία κοπέλα να φοβηθεί τίποτα και να πάει να κάνει καταγγελία. Θα υπάρχουν και άλλες καταγγελίες» υπογράμμισε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Οι πρώην σύντροφοι του γνωστού παρουσιαστή βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες με μία σκληρή πραγματικότητα που τους εκθέτει στο κοινωνικό τους περιβάλλον και από την άλλη καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες με τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, αφού τα βίντεο όπου πρωταγωνιστούν εν αγνοία τους μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα οπουδήποτε στον παγκόσμιο ιστό ή να έχουν μετονομαστεί.

«Υπάρχουν πάρα πολλές αναδημοσιεύσεις οπότε δεν ξέρουμε αν έχουν κατέβει όλα που υπάρχουν ή αν υπάρχουν με άλλους τίτλος» σημείωσε η Σταυρούλα – Αντιγόνη Πριλή.

Ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία έγινε η αιτία για τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου ακυρώνει τον σημερινό ισχυρισμό του ότι κατέβασε τα βίντεο και ανέβηκαν ξανά από άλλον χρήστη καθώς όπως λέει τα ψηφιακά τους «ροζ αποτυπώματα» δεν σβήνονται.

«Από τον κωδικό που χρησιμοποιούσε ο ίδιος, από το προφίλ του έχουν ανέβει τα βίντεο και δεν έχουν κατέβει. Άρα ο ισχυρισμός του είναι Αίολος» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.