Νέοι δικαιούχοι και ποσά: Market pass, ρυθμίσεις χρεών, τέλη κυκλοφορίας ανά μήν

Αναφορικά με το Market Pass έχουν γίνει 3.200.000 αιτήσεις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία 800.000 νοικοκυριά που το δικαιούνται, δεν έχουν υποβάλει αίτηση.

Πάνω από επτά στους δέκα δικαιούχους του Μarket pass επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι το ποσό της επιδότησης είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το ποσό της πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα.

Τα στοιχεία από τις αιτήσεις δείχνουν ότι από 2,35 εκατ. νοικοκυριά που έχουν υποβάλει αίτηση για Μarket pass 1,75 εκατ. δικαιούχοι «θυσίασαν» το 20% του επιδόματος για να λάβουν «ζεστό» χρήμα.

Market Pass

Υποβολή αιτήσεων: Έληξε η προθεσμία

Μέχρι στιγμής: Καμία παράταση

Υποβλήθηκαν συνολικά: 2.350.000 αιτήσεις

Σύνολο δικαιούχων: 3.200.000 νοικοκυριά

800.000 νοικοκυριά: Δεν υπέβαλαν αίτηση

1.750.000 νοικοκυριά: Επέλεξαν τραπεζική κατάθεση

600.000 νοικοκυριά: Επέλεξαν άυλη ψηφιακή κάρτα

Λαμβάνουν: 100% επιδότησης

Αιτήσεις από 1/3 έως 15/3: Πληρωμή Δευτέρα 20/3

Ρυθμίσεις Χρεών

Θεσπίζεται νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες δυσκολίες που προκάλεσαν στους οφειλέτες μετά την πανδημία του κορωνοϊού η ενεργειακή κρίση και η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού.

Οι προβλέψεις νέου αυτού πλαισίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με αυτές που προβλέπονται για τα χρέη προς την εφορία.

Αφορά χρέη: Εφορία, Ταμεία, Δήμους

Αναβίωση:

72 ή 120 δόσεων: Εφορία, ταμεία

Αναβίωση:

100 δόσεων: Δήμους

Αιτήσεις ηλεκτρονικά:

Έως 31 Ιουλίου: Εφορία –ταμεία

Έως 30 Ιουνίου: Δήμους

Αιτήσεις ηλεκτρονικά:

Νέα ρύθμιση χρεών: 36 – 72 δόσεις

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε έρχονται τα τέλη με το μήνα

Στις 3 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα myCar για άρση ακινησίας οχημάτων και πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 εξέπνευσε η προθεσμία για πληρωμή των τελών του 2023 ή ψηφιακή κατάθεση πινακίδων.

Τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα έρχονται φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και όσοι εκμεταλλευτούν το μέτρο μπορούν να κερδίσουν έκπτωση έως 25% στα τέλη του 2023.

Στις 3 Απριλίου, ΑΑΔΕ θα ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα με λίγα κλικ στον υπολογιστή, το tablet ή ακόμη και από το κινητό τους να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη για όσους μήνες θέλουν να τα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, και τα λοιπά.

Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Άνοιγμα πλατφόρμας: 3 Απριλίου

Αφορά: Όσους έχουν καταθέσει πινακίδες

Πληρωμή τελών: Αναλογικά βάσει μηνών χρήσης οχήματος

-Ad-