Δίκη Μπελέρη: Η απόφαση επί της έφεσης αναμένεται στις 15 Ιουνίου – Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για εξαίρεση δικαστή

Ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο στα Τίρανα και στις 25 Ιουνίου θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση και θα βγεί απόφαση. Ωστόσο, απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο θα εξέταζε την έφεση του Φρέντη Μπελέρη.

Ειδικότερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η συνήγορος υπεράσπισης έθεσε θέμα για την πρόεδρο του δικαστηρίου και ζήτησε να μην προεδρεύσει η ίδια δικαστής γιατί είχε προεδρεύσει σε άλλες τρεις δίκες όπου σε πρώτο βαθμό απαγορεύεται κάτι τέτοιο και επίσης η ίδια δεν κληρώθηκε, όπως κληρώνονται όλοι οι δικαστές για τον επόμενο βαθμό για τον βαθμό του Εφετείου σε ένα δικαστήριο, αλλά διορίστηκε πάλι από το κράτος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρης δήλωσε πως είναι αθώος και είπε «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα». Αθώος δήλωσε και ο άλλος κατηγορούμενος, ο Παντελής Κοκκαβέσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικηγόρος του Μπέλερη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο και μίλησε για τον κύριο μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος βρισκόταν την ίδια στιγμή σε δύο σημεία, τόσο στην Αυλώνα όσο και στη Χειμάρρα, ενώ μίλησε για τα χρήματα που πήραν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ψευδώς. «Αυτό που έχει στηθεί από την πρώτη στιγμή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα» σημείωσε η δικηγόρος και πρόσθεσε «Ακόμη και οι ηχογραφήσεις που επικαλούνται οι εισαγγελείς ποτέ δεν ήρθαν στο δικαστήριο και μάλιστα όταν αυτές μετατράπηκαν σε κείμενο δεν έγιναν λέξη προς λέξη, αλλά κάποιοι έδωσαν την έμφαση που θέλανε να δώσουν και δημιούργησαν νέους διαλόγους».

Εντωμεταξύ αν η ποινή του Μπελέρη, που είναι για δύο χρόνια, μειωθεί κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αυτόματα θα αφεθεί ελεύθερος.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς σήμερα ζήτησαν να συνεχιστεί η πρωτόδικη απόφαση που ήταν η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Τραμπ υπογράφει το διάταγμα για τους δασμούς και πανηγυρίζει: Σήμερα είναι μεγάλη μέρα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Συνήγορος του Πολίτη: Παραμέληση, εγκλεισμός και ασιτία ηλικιωμένων σε γηροκομείο «κολαστήριο» στην Αττική
13 Φεβρουαρίου, 2025
Hellenic Train για εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο: Δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια του προσωπικού
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μεσσηνία: 57χρονος καταπλακώθηκε από τρακτέρ και έχασε τη ζωή του
13 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός σε τροχαίο στην Αυστρία επιχειρηματίας από την Πάτρα – Τραυματίστηκε ο αδερφός του
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αδαμόπουλος
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Σ. Φάμελλου στην ΕΡΤ: Αναγκαία η πλουραλιστική και δημοκρατική δημόσια τηλεόραση
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα για βίντεο Τεμπών – Π. Μαρινάκης: Αν έλεγαν το αντίθετο οι Ανδρουλάκηδες θα έλεγαν τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή της υπόθεσης
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Τι συζήτησαν
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Νεκρός 27χρονος υλοτόμος – Καταπλακώθηκε από δέντρο
13 Φεβρουαρίου, 2025