Δίκη Χρυσής Αυγής: Κάθειρξη 13 ετών για τη διευθυντική ομάδα – ΟΛΕΣ οι προτάσεις-ποινές

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς το ζήτημα των ποινών μπαίνει στην τελική ευθεία με την εισαγγελέα.

Η εισαγγελέας της έδρας ανακοινώνει την πρότασή της σχετικά με τις ποινές στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας ζητά την ισόβια κάθειρξη του Γιώργου Ρουπακιά.

Κάθειρξη 7 ετών για τους καταδικασθέντες σε ένταξη εγκληματικής οργάνωσης

Η εισαγγελέας ζητά την κάθειρξη επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Κάθειρξη 13 ετών για την “ηγεσία” της Χρυσής Αυγής

Η εισαγγελική πρόταση ζητά την κάθειρξη 13 ετών για τους “7” της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κάθειρξη 5 ετών για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με ελαφρυντικά

Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί από την εισαγγελέα για τους καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση θα ήταν 6 έτη κάθειρξης.

Η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την ισόβια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας για τον Γιώργο Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας Φυσσα.

Για τον Γιάννη Καζαντζόγλου, άμεσο συνεργό -συνοδηγος του Γιώργου Ρουπακιά- στην ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και στους υπόλοιπους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Άγγο, Καλαρίτη, Μιχάλαρο, Πατέλη Κομιανό, Κορκοβίλη, Σταμπέλο, Τσαλίκη, Αθ. Τσορβά και Ν. Τσορβά η εισαγγελική πρόταση ζητά κάθειρξη 8 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι στους παραπάνω καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά από το δικαστήριο.

Στους τρεις καταδικασθέντες για απλή συνέργεια που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ζητείται κάθειρξη 6 ετών στον καθένα.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Επίθεση κατά Αιγύπτιων ψαράδων

Η εισαγγελική πρόταση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ και την επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών για τον Αναστάσιο Πανταζή, στον οποίο το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό, ζητεί κάθειρξη 10 ετών.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαριά, Δημήτρη Αγριογιάννη, και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, η εισαγγελέας προτείνει κάθειρξη 7 ετών.

Επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Για την επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, η εισαγγελική πρόταση ζητά για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για τους καταδικασθέντες στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Πρόκειται για τους Κυριάκο Αντωνακόπουλο και Γιάννη Καστρινό.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο στην απόφασή του, μετέτρεψε την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Για τον Χρήστο Χατζιδάκη, ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό, ζητείται ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτικές για το δικαστήριο. Η απόφαση ανήκει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Συνεχής ενημέρωση…