Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτο! Ο Γιάννης Λαγός ζητά ελαφρυντικά επειδή είναι… φιλόζωος και Χριστιανός

Το βράδυ της Τετάρτης, 07.10.2020, ο Γιάννης Λαγός αιτήθηκε κι αυτός ελαφρυντικά δια μέσω των δικηγόρων του στην δίκη για την Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Λαγός, ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αιτήθηκε κι αυτός τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο συνήγορος του αναφέρθηκε στις δράσεις του Γιάννη Λαγού υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία για να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Τι θα συμβεί με τον Γιάννη Λαγό – Τι προβλέπεται για την ασυλία του

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε και αυτός στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Ο Λαγός προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση.

Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

-Ad-