Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν είχε δώσει δικαιώματα ο Ρουπακιάς»

Με τις απολογίες δύο ακόμη κατηγορούμενων συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφορικά μετην την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Σκάλκος, ένας εκ των κατηγορούμενων, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την πράξη που τον οδήγησε στο εδώλιο: «Ο Δήμου (σσ. επίσης κατηγορούμενος) είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με τον Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», υποστήριξε.

Πρόεδρος: Δεν σταματήσατε να μιλήσετε; Εν κινήσει τα λέγατε;

Κατηγ: Ο Δήμου μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «πιάσαν κάποιους και πάμε να φύγουμε».

Πρ: Όταν το μάθατε σας έκανε εντύπωση;

Κατηγ: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας.. δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω..

Πρ: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τι λέει;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι…

Ο Στ. Σαντοριναίος, ακόμη ένας κατηγορούμενος, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι «Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου . Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου»

Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα είπε: «Δεν τον ήξερα εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα…Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί».