Δίκη Χρυσής Αυγής: Διέκοψε το δικαστήριο – Πότε θα βγει η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο θα συνεχίσει την Παρασκευή (09.10.2020) στις 11 το πρωί, όταν και θα συζητηθούν εκ νέου τα ελαφρυντικά και επίσης θα γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων του κατηγορούμενων βουλευτών.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου άλλαξε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αναγνώριση επιμέρους ελαφρυντικού στους βουλευτές και οι υπόλοιποι δικηγόροι των πρώην βουλευτών καθώς και δικηγόροι άλλων καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού.

Τότε η εισαγγελέας της έδρας συμπληρωματικά πρότεινε το εν λόγω ελαφρυντικό να αναγνωριστεί και στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το 187 του παλαιού Πκ παράγραφος 6, «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση».

Τα εγκληματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.

Σε αυτές τις φυλακές θα μεταφερθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Μετά την ιστορική απόφαση και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, η «μάχη» των ελαφρυντικών των ενόχων διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα.

Πού θα μεταφερθούν, όμως, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής όταν καταδικαστούν;

Σύμφωνα με το Star, στον Κορυδαλλό αναζητούν ήδη πτέρυγα για να βάλουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από το δικαστήριο.

Μέχρι στιγμής το μοναδικό διαθέσιμο μέρος είναι η πτέρυγα 3 των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενες έχουν μεταφερθεί στον Ελαιώνα, η πτέρυγα όμως έχει γίνει πτέρυγα Covid-19. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν θα μεταφερθούν εκεί.

Πάντως, την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κάλεσε την διευθύντρια των φυλακών ώστε να βρεθεί μια λύση.