Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτουν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Φύσσα

Δύο φίλοι του Παύλου Φύσσα και ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είδαν και έζησαν τα συμβάντα που οδήγησαν στην δολοφονία του μουσικού τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, θα βρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο Παύλος Σεϊρλής, φίλος του μουσικού που ήταν στην παρέα του εκείνο το βράδυ, ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας που με συναδέλφους του και δύο μηχανές πήγαν μετά από εντολή του Κέντρου τους έξω από την καφετέρια και ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος στενός φίλος του Παύλου Φύσσα που είδε την δολοφονία του 34χρονου.

Ο Μελαχροινόπουλος, χτυπημένος από μέλη της ομάδας των χρυσαυγιτών που κυνήγησε τον Φύσσα και τους άντρες της παρέας του, είδε την σκηνή του εγκλήματος. Όπως έχει καταθέσει στο πρώτο δικαστήριο: «Είδα τον Ρουπακιά να μαχαιρώνει δύο φορές τον Παύλο. Ο Παύλος σύρθηκε προς το μέρος μου και μου ζήτησε νερό. Όταν του έδωσα και ήπιε, το έφτυσε και άρχισε να καταρρέει». Πρωτόδικα είχε καταθέσει ότι η δολοφονία του φίλου του ήταν συντονισμένο και “οργανωμένο έγκλημα”.

Ο Παύλος Σεϊρλής που αναμένεται να ανέβει στο βήμα με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας έχει καταθέσει πως χτυπημένος από κράνος μέλους του Τάγματος και κρυμμένος σε μία πυλωτή για να γλυτώσει από τους χρυσαυγίτες που τους κυνηγούσαν, είδε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να μπαίνει ανάποδα στο σημείο που είχε απομονωθεί ο Φύσσας και τον καταδικασμένο πλέον σε ισόβια, να βγαίνει και να κινείται προς το σημείο, χωρίς όμως να έχει οπτική ώστε να δει την συνέχεια της σκηνής.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας, έχει αναφέρει στην πρώτη δίκη, ότι όταν είχαν φθάσει έξω από το Κοράλλι με τους συναδέλφους του κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να επέμβουν γιατί «ήμασταν οκτώ άτομα, έναντι πενήντα που κρατούσαν καδρόνια» . Είχε επίσης καταθέσει πως η εντολή που έλαβαν από το Κέντρο τους, ήταν να παραμείνουν σε απόσταση και να δίνουν εικόνα της κατάστασης.

Το δικαστήριο δεν έχει απαντήσει στο αίτημα που υποβλήθηκε από κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Λαγός, πρώην βουλευτές καταδικασμένοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ο Γιώργος Ρουπακιάς και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, για να κληθεί να καταθέσει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός. Η γυναίκα δεν θέλησε να εμφανιστεί ποτέ στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια τη πρώτης δίκης, ενώ έχει δώσει μόνο μία κατάθεση στην Ανακρίτρια Πειραιά λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 34χρονου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ισραηλινά ΜΜΕ: Αίρεται η απαγόρευση πτήσεων προς την Πάφο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τύρναβος: Καταθέτουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου για τις υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειες
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Καρυστιανού: Απάντηση με δάκρυα για την επιμέλεια των παιδιών της – «Είναι απάνθρωπο από κάθε άποψη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Ένας ανήλικος πίσω από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο με τους 2 τραυματίες
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Χαμάς θέλει να παγώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μετά την απόφασή του να μην παραδώσει άλλους Παλαιστίνιους κρατούμενους
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Meta προειδοποιεί: Απατεώνες παρουσιάζονται ως διασημότητες και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω social media
24 Φεβρουαρίου, 2025
Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τη σύζυγό του: «Έχει μια απίστευτη σοφία, γεμίζει τα κενά μου κομμάτια» Βλαδίμηρος Κυριακίδης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο πάπας Φραγκίσκος – Αντιμετωπίζει ήπια νεφρική ανεπάρκεια
24 Φεβρουαρίου, 2025
Χυδαίο παραλήρημα Ψαριανού για Καρυστιανού: Νεκρόφιλη μοιρολογίστρα, εκφράζει τα συμφέροντα της… Ρωσίας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η οικογένεια του 21χρονου αγνοούμενου στα Χανιά συνεχίζει τις έρευνες με δικά της έξοδα
24 Φεβρουαρίου, 2025