Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρώτη νύχτα στη φυλακή για «διευθυντήριο» και Ρουπακιά

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής (23/10) τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα είχαν αναχωρήσει από την ΓΑΔΑ οι κλούβες της Αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή.

Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα. Στο Τμήμα Μεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας σήμανε συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί ήταν επί ποδός.

Κάτω από αυστηρά μέτρα οι κρατούμενοι κατέβηκαν από την κλούβα και μπήκαν στα κρατητήρια. Λίγα λεπτά αργότερα οι 3 από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι 3 γι’ αυτό του Μαλανδρίνου.

Ένα άλλο βαν της αστυνομίας μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα.

Το πρώτο βράδυ στη φυλακή

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αμέσως μετά την άφιξή τους στη φυλακή ο διευθυντής κάνει προσωπική συνέντευξη με κάθε κρατούμενο ξεχωριστά, κατά την οποία ενημερώνεται για τυχόν ζητήματα υγείας ή άλλα θέματα.

Από την συνέντευξη αυτή προκύπτει πώς θα χωριστούν τα άτομα που θα είναι στο ίδιο κελί.

Στις φυλακές επίσης έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για κορονοϊό.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».