Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη ΓΑΔΑ Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος και Γερμενής

Οι ομάδες των αστυνομικών βρίσκονται πλέον καθ’ οδόν για τα σπίτια των χρυσαυγιτών που δεν έλαβαν αναστολή. Το σχέδιο συλλήψεων των χρυσαυγιτών τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

Έτσι, ο αρχηγός του μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Οι Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος και Γερμενής οδηγήθηκαν ήδη στη ΓΑΔΑ με υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στον αριθμό είναι 17 οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν για τους μεταφέρουν σιδηροδέσμιους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Άλλοι δέκα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια, όπου είχαν μεταβεί αναμένοντας την απόφαση και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών απ’ όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

Στη ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος

Λίγο πριν μπει σε αυτοκίνητο που τον περίμενε έξω από το σπίτι του στην Πεύκη για να παραδοθεί και μετά να φυλακιστεί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έστησε ακόμη ένα σόου!

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έφτασε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στη ΓΑΔΑ. Καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ένας από τους συνοδούς του, είχε πέσει πάνω του με το σώμα του για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες.

Πίσω από το αυτοκίνητο αυτό, βρίσκονταν ένα άλλο με την Ελένη Ζαρούλια και την Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η καταδικασμένη αλλά σε αναστολή σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να πατήσει δημοσιογράφους, ενώ η κόρη τους, τους έβριζε!

 

Η διαδικασία μέχρι τη φυλακή

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε άλλες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.