Δίκη Φιλιππίδη: «Με κάλεσε στο καμαρίνι του, ήταν γυμνός, μου είπε ”πάρτον στο στόμα σου”»

«Με κάλεσε στο καμαρίνι του και κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό από τη μέση και κάτω. Τον πλησίασα και του είπα «τι κάνεις ρε μ….». Mου απάντησε «πάρτον στο στόμα σου».

Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας», είπε σήμερα για τον Πέτρο Φιλιππίδη, διοικητικό στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, καταθέτοντας στη δίκη του ηθοποιού για βιασμό και για δυο απόπειρες βιασμού.

«Μου είπε πως «αν δεν μου κάτσεις θα σε κόψω»», ανέφερε κατά τη διάρκεια της δικής της κατάθεσης στο δικαστήριο η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, εμφανώς φορτισμένη περιγράφοντας και εκείνη τα όσα βίωσε, όπως είπε, από τον Πέτρο Φιλιππίδη, από την στιγμή που τον γνώρισε το 2006, πηγαίνοντας με συμφοιτήτριές της να δει τα γυρίσματα της σειράς «Λάκης ο Γλυκούλης», στην οποία, τότε, ο κατηγορούμενος πρωταγωνιστούσε.

Τα όσα  υποστήριξαν με τις καταθέσεις τους στο ακροατήριο οι δυο γυναίκες και κυρίως η πρώτη μάρτυρας που εργάζεται στον «Ant1» προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία αμφισβήτησε την αξιοπιστία της και ζήτησε να κλητευθεί στο ακροατήριο ο Τζ. Καλημέρης προκειμένου να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα λίγο πριν τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, εμφανώς ταραγμένη κατάθεσε πως μετά την γνωριμία της με τον κατηγορούμενο το 2006 εκείνος άρχισε να επικοινωνεί μαζί της, παρενοχλώντας την σεξουαλικά. «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα «ποιος είναι, ποιος είναι» και μου απαντούσε «έχω καυ….., θέλω να σε χ….. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές», είπε η ηθοποιός στο δικαστήριο και ξεσπώντας συχνά σε λυγμούς συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει  προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας μίλησε για τη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία όπως είπε, της είχε πάρει συνέντευξη μετά τη βράβευσή της με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και επεδίωκε να κάνει παρέα μαζί της. Μάλιστα σε μια από τις εξόδους τους, όπως είπε, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, στο τραπέζι βρέθηκε και ο κατηγορούμενος. Η μάρτυρας είπε για αυτή την εμπειρία της: «Έπαθα σοκ, έλεγα τι θα γίνει τι θα μου πει. Κάθισα και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά. Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται».

Μάλιστα, η κυρία Δροσάκη αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά με «πρωταγωνίστρια» τη συνεργάτιδα του κατηγορούμενου, η οποία όπως κατέθεσε, σχεδόν τη βομβάρδιζε για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον Π. Φιλιππίδη σε τηλεοπτική σειρά. Η ίδια όμως, όπως είπε, με διάφορες δικαιολογίες κατάφερνε να αποφύγει αυτές τις συνεργασίες.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της στη παράσταση που η Κάτια Δανδουλάκη ανέβασε και στην οποία η ίδια συμμετείχε, η κυρία Δροσάκη τόνισε πως ρώτησε τη συνάδελφό της αν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε σε αυτό το έργο ή θα το σκηνοθετούσε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου». Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες».

Ακολούθως η μάρτυρας αναφέρθηκε σε σκηνικά εκρήξεων και θυμού του κατηγορούμενου στις πρόβες επειδή, όπως είπε, την έβλεπε να συνομιλεί με άλλους συναδέλφους της. «Αν εγώ μιλούσε στο διάλλειμα με ένα από τους συναδέλφους μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. …. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Μου είπε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλλειμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε «ποιος είναι ο Θεός εδώ»;….».

«Ήταν γυμνός»

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της γυναίκας που είναι διοικητικό στέλεχος του Ant1. «Με τον κ. Φιλιππίδη γνωριστήκαμε το 2016. Ετοιμάζαμε το σόου «your face sounds familiar». Ο κ. Καλημέρης, τότε διευθυντής του Ant1 μας είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης επιθυμεί να βρίσκεται στην επιτροπή του σόου. Εμείς ξαφνιαστήκαμε που ένας ηθοποιός σαν και αυτόν ήθελε να συμμετάσχει σε ένα σόου. Είχε μεγάλη δύναμη τότε. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Καλημέρης μας είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης είχε μια οικονομική δυσκολία και ήθελε να τον βοηθήσει», ανέφερε η μάρτυρας στην αρχή της κατάθεσής της.

Όπως είπε στην αρχή της συνεργασίας τους, δημιουργήθηκε με όλα τα μέλη της ομάδας μια «ωραία σχέση», πλην όμως όλα άλλαξαν λίγο αργότερα, όταν ο κατηγορούμενος είχε ένα άγριο ξέσπασμα σε ένα από τα live του σόου. «Σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μας είπε «με κάνετε ρεζίλι, με ξευτιλίζετε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης», ανέφερε η μάρτυρας καταθέτοντας πως μετά από αυτό το επεισόδιο και ενώ η ίδια προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί, ο Π. Φιλιππίδης της τηλεφώνησε και της ζήτησε να πάει στο καμαρίνι του.

Εκείνη, όπως είπε, πως πριν ξεκινήσει για το καμαρίνι του ηθοποιού είχε ζητήσει από δυο συναδέλφους της να βρίσκονται σε διπλανό χώρο. «Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε «πέρνα». Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα «τι κάνεις ρε μ….;». Και τότε μου είπε: «πάρτον στο στόμα σου». Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ», είπε στο δικαστήριο η συγκεκριμένη γυναίκα, αναφέροντας πως ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό τον Τζ. Καλημέρη, όπως και τον Θ. Κυριακού. «Μιλήσαμε τους εξήγησα το περιστατικό, ο κ. Καλημέρης μου είπε «πες μου τι θέλεις να κάνω» και κ. Κυριακού μου είπε «μην ανησυχείς εγώ είμαι εδώ».

«Είμαι σε σκοτεινή περίοδο»

Η ίδια υποστήριξε πως από το 2019 άρχισε να δέχεται πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από τον κατηγορούμενο, και όπως είπε, απάντησε σε κάποιο από αυτά, διότι ο ηθοποιός της έλεγε ότι έχει ανάγκη από δουλειά. Συγκεκριμένα, η μάρτυρας κατέθεσε: «Του είπα να έρθει στην εργασία μου. Ήρθε σε μια καφετέρια, κάτω από το κανάλι. Μαζί μου ήταν και ένας συνάδελφος που είχε καθίσει σε ένα διπλανό τραπέζι. Μου είπε ότι έχει τρομερή ανάγκη από δουλειά, μου ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό του 2016. Μου είπε ακόμη ότι διένυε μια σκοτεινή περίοδο και ότι η βοηθός του πήγε να τον καταστρέψει» τόνισε η μάρτυρας και συνεχίζοντας την κατάθεσή της είπε: «Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016 αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκα, του είπα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πως «ένας ηθοποιός όπως εγώ δεν είναι δυνατόν να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες». Ο διευθυντής έμαθα ότι τον κάλεσε και του είπε «ναι, βεβαίως Πέτρο ότι υπάρξει θα συνεργαστούμε». Μετά από αυτό εγώ δεν είχα καμία επαφή με τον κ. Φιλιππίδη και τον περίγυρό του».

Βιντεοκλήση

Ακόμη, η εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε ότι πριν το περιστατικό του 2016, ο Π. Φιλιππίδης της είχε κάνει βιντεοκλήση. «Είχε πάρει ένα αέρα – μπορεί να φταίω και εγώ που τον έδωσα – είχε φτάσει σε σημείο να μου κάνει μια βιντεοκλήση. Σε αυτή τη βιντεοκλήση φορούσε κόκκινα γυαλιά και λευκή μπλούζα και μου είπε «τι κάνεις μωράκι». Από κάτω ήταν γυμνός. Το μόριο του φαίνονταν και το άγγιζε», είπε και πρόσθεσε: «Σε διάφορα τηλέφωνα που έκαναν μετά οι δημοσιογράφοι του σταθμού στην κ. Νίνου εκείνη τους έλεγε «δεν θα σας μιλήσω γιατί εκεί μέσα έχετε ένα φίδι κολοβό». Την ρώταγαν ποιο είναι το φίδι το κολοβό και εκείνη τους έλεγε «μια κοκκινομάλλα που πήγε να μας κλείσει το σπίτι». Εγώ είμαι η κοκκινομάλλα στο σταθμό».

Μετά από αυτή την κατάθεση ο συνήγορος υπεράσπισης του Π. Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο ο κ. Καλημέρης, προκειμένου να βεβαιώσει  αν όσα λέει η μάρτυρας είναι αλήθεια. Στο αίτημα αυτό συναίνεσε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Μίντζιας και δήλωσε πως εκείνος ζητεί και την κατάθεση του κ. Κυριακού.

-Ad-